Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

När det går undan…

Hepp!

Sporadiska inlägg nu – jag vet, men det går ju så fort! ? Tiden rusar på i vanlig ordning och om bara tre veckor har vi klinisk examination och salstentamen i Akutvårdskursen. För er låter det kanske mycket, men veckorna rullar på så sabla snabbt och jag har ju en del att läsa in ?

Jag fick tillbaka min hemtenta med ett strålande G, så nu kan jag definitivt bocka av T4! Hurra för det ju! ✌?

På tal om att gå gå undan så har jag varit med om annan speed idag! Jag nämligen varit på färltstudier hos Ambulansen idag och fick vara med om ett s k prio-1-larm (pågående hjärtinfarkt) där färden gick på E22:an från Oskarshamn till Kalmar med blåljus och siren hela vägen!! Jäklar vad fort det gick, det var sååå häftigt! ?

7E735591-F828-44EF-9F53-7BA9124B9EF1

I torsdags var Ida och jag i Västervik på akutmottagningen där och gjorde en fältstudiedag, spännande att se hur de jobbar på ett lite större sjukhus. Vi tog tillfället i akt att kolla deras IVA (intensivvårdsavdelning) och HIA (hjärtintensiven) samtidigt. Innan vi åkte hem passade vi på att käka och: hatten av för pizzeria Acapulco i Västervik! De har – på originalmemyn – LCHF-pizzor!

40FA8ABD-2B44-4EB1-A01F-47F482F818D6

Alla deras pizzor går att få som lchf-pizza – dvs pizzatopping i aluminiumlådor istället för på bröd!  Deras glutenfria pizzabotten får också högsta betyg av Ida:

539DD307-64EC-4F39-B76A-6063468E7B3F

På måndag blir det ytterligare heldag på sjukhuset, när jag ska gå med anestesisköterskorna. Då blir jag blåklädd! Spännande! ?

I övrigt håller vi på att spåna kring ämne för vår C-uppsats. Sjukt svårt ? Spännande ämnen finns det gott om – att välja är det svåra! ? När vi sedan valt ämne så ska vi formulera ett hanterbart syfte som vår uppsats ska handla om också… ja Herregud! Det handlar egentligen om nästa kurs, men vi tänker att det vore skönt att ha spånat lite innan kursen drar igång – det går ju undan sedan och – SOM VANLIGT – har vi annat skit parallellt med uppsatsen (bland annat två hemtentor) ? Inte dumt att ha liiite förberett innan med andra ord. Men vi har inte kommit så långt än ?

Nu är det ialla fall dags för soffhäng med mina gullisar och tror det blir tidig sänggång för mig! Tröttmössa idag ?

Ha en härlig fredag! PÖSS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *