Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

Upploppet!

Tjing!

Hur har ni det i kylan! ? Här rullar det på hörrni och vi är inne på det faktiska upploppet av T4 – endast tre futtiga dagar återstår! ☺️ Tre välfyllda dagar vill jag tillägga! I morgon har jag slutbedömning i min sista VFU, på torsdag har jag ett examinationsseminarium och ytterligare ett sedan på fredag! Uppe på detta så ska ju då hemtentan in på fredag. ?? Den är skriven och klar, men avvaktar ett litet tag med att skicka in den, låter den ”mogna” lite ? På måndag sedan – då drar Termin 5 i gång och vi ska skriva vår kandidatuppsats! Innan den hinner vi dock med en akutvårdskurs med både salstentamen och klinisk examination samt ett reflektionsseminarium och en hemtenta i vårdvetenskap! De snålar inte på grejer åt oss att göra minsann ?

En jädra sensation då till er: jag klarade MEQ-tentan!!!! *hurra* Jag sopade till och med hem ett apsnyggt VG ?IMG_1930

Så: *whoopwhoop* nu är den kursen avklarad och *katching*: 15 nya HP! En sådan underbar känsla. ??

I veckan drog så mitt lilla egenvårdsprojekt igång också! Jag har haft det planerat och klart sedan en dryg månad, med startdatum i måndags efter mental förberedelse förra veckan. Jag äter som ni vet bra mat och minimalt med kolhydrater – och när jag kör det strikt mår jag verkligen toppen! Så nu har jag föresatt mig att på riktigt köra ett halvår strikt LCHF utan avsteg och verkligen satsa på viktminskning med hjälp av kosten. Tränar på med mina tre träningsdagar i veckan och har en deal med min man att jag övriga dagar får lägga beslag på 30-40 min övriga dagar till promenad ute! Han får så klart göra samma sak mellan sina träningsdagar! Tidigare har jag kört strikt någon månad ”som test” och mått fantastiskt och fått fina resultat, men går tillbaka till liberalare kosthållning och mår bra, men uppnår inte viktminskning utan står då still! Nu SKA jag ner dit jag vill (8-10 kg kvar) innan jag stannar ???? Ett av mina träningspass innebär yoga och det har också haft så skön effekt på mig så jag ska verkligen försöka göra mina söndagskvällar heliga!

Jag har också bestämt att maken och jag nu ska boka upp ett antal dejter under våren – så de blir av! ? Antingen ses vi ensamma och käkar middag, går på bio eller liknande, eller så träffar vi goda vänner. Poängen är att VI ska göra saker själva – utan barn.

2018 blir också det år då startskottet går för mitt livs resa som jag ska göra tillsammans med min ena bästa vän! Sommaren det år vi fyllde 30 skålade vi på att när vi fyller 50år ska vi åka iväg tillsammans på vårt livs resa! Gemensamt sparande till den resan börjar i år – 2018! Resmål och detaljer får ni kanske längre fram – än så länge är det vårt lilla skötebarn, men planeringen har nu startat PÅ RIKTIGT!

IMG_1204

Inget av ovanstående handlar om något nyårslöfte eller så utan om att göra saker jag mår bra av! ☺️ Vi behöver alla vara lite vänligare mot oss själva! ❤️

Dessutom – hörrni – det här året börjar nedräkningen för hela sjuksköterskeprogrammet! Detta – 2018 – bli mitt sista år som sjuksköterskesrudent! Sedan är jag färdig! Kan ni fatta! Det är så spännande och bara det att jag tagit mig ända hit gör mig sprickfärdig  av stolthet! Nu kör vi slutspurten – å ni hänger med ?

Ha en fin kväll! PÖSS! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *