Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Tips…

Tjing

Hur har ni det i höstrusket? 😉 Här har vi haft gråregnigt hela dagen! Hösten är i antågande – mysigt. :) Jag är fortfarande genomförkyld och miserabel. Nu har jag utökat besvären med en envis rethosta som är svår att tukta med hostmedicin. Testar därför ett hett tips från en av våra adjunkter på sjuksköterskeprogrammet.

IMG_3024

Mörk choklad! När vi hade föreläsning i öron-näsa-hals berättade hon att mörk choklad är bra mot just rethosta! Ju mörkare desto bättre! Det finns någon brittisk forskning som visat på detta tydligen. Kakao innehåller ämnet teobromin, som sägs vara tre gånger så effektivt mot hosta som kodein, vilket är det verksamma ämnet i många hostmediciner. (Dagens medicin) Så jag testar! Råkade ju ha denna hemma – så varför inte. 😉

Idag fick vi veta att några riktigt lågt stående IDIOTER rent ut sagt, kommit sig för att – natten till idag – göra inbrott i Katthemmets lokaler! Jag blir så ARG på respektlösa och empatilösa människor!! De bröt sig, sökte igenom lokalerna (fulla med massa hemlösa, övergivna katter) och orsakade massiv skadegörelse och skrämde iväg tre stackars katter som rymde ut genom ett hål i ett stängsel (som tjuvarna gjort). Jag finner knapp ord för folks dumhet! Det positiva är ju att det trots allt ”bara” var 3 individer som rymde, men allt jobb de fina eldsjälarna (som jobbar helt ideellt med detta) lagt ner på att göra i ordning och fixa för kissarna – bara raserat och förstört! :( Har i alla fall erbjudit hjälp och swischat pengar för att bidra till i ordningställande och städning mm. Hoppas de kommer på fötter snart igen.

Nu är det strax sovdags för mig, men min gulla-fisa ligger och spinner inom famn i detta nu…kommer mig inte för att resa mig ur soffan.

IMG_3028

Så mysigt…

Sov Gott godingar! PÖSS!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons