Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Det började…

…med att jag vaknade med halsont i fredags. :(  Jag kämpade mig genom dagen och när kvällen kom kunde jag konstatera att någon basilusk belägrat min kropp – feber och värk i kroppen smög sig på. Dagen innan läkemedelstenta var det ju INTE läge att bli sjuk som ni förstår 😉 Ett hett bad och start av kontinuerlig medicinering med febernedsättande blev därför aktuellt!

IMG_3008

Tryckte undan bacillerna så pass att jag med gigantiska mängder halstabletter, hett te, honung och vatten i alla fall klarade mig genom tentan. Jag kände på mig att jag fick hjärnsläpp på ett av talen och gjorde fel! Fasen också, men det är ju ok med ett fel fortfarande i denna termin  😉 Jag bör alltså ändå ha klarat mitt G – om jag nu mindes rätt på alla svar. (Ni vet – vi får ju facit redan samma dag, men får absolut inte ta med svaren ut. Inte ens på kladdpapper. Så det gäller att man minns sina svar 😉 ) Rättningen kommer troligtvis till slutet på denna vecka. Får se då.

Nu har mitt halsont gett med sig i alla fall, men nu är jag genomförkyld istället *suck*. Får väl ändå vara glad att det kommer nu och inte mitt i VFU:n *peppar, peppar* men dryyygt ändå med fullspäckad vecka framöver. Bara att bita ihop och hålla mig undan från folk :)

IMG_3015

Tur man inte drabbas av ”mancold” i alla fall. I så fall hade jag legat inlagd på vårdavdelning vid det här laget 😉 *haha*

Två veckor kvar till VFU:n och jag längtar och är apnervös samtidigt. Ska bli sååå kul och jätteläskigt på samma gång. Jag ska åter ut i verkligheten och träffa riktiga patienter, med verkliga symtom och sjukdomar. 😀

Innan dess ska vi hinna med en hemtenta och ett godkänt test i S-HLR, plus allt annat ni vet 😉 Återkommer till detta lite längre fram 😀

Nu däremot, ska jag knöla ner mig i soffan med te, filt och tofflor och slöglo på tv ett tag eller kanske läsa lite. I morgon har vi föreläsning (nästan en heldag) i omvårdnad vid psykisk sjukdom. Spännande.

Ha en härlig kväll, godingar.

PÖSS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons