Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Rätta knycken…

Hej hopp!

Rätta knycken ja! Å tungan rätt i mun. Jag skulle kunna klä min känsla inför termin 4 i en outhärdlig massa floskler och ordspråk…men det ska jag inte 😉 Jag kan försöka förklara istället :)

Nu går vi i termin 4 på sjuksköterskeprogrammet – vi har mindre än hälften kvar nu! Det ställs högre och högre krav på oss, vilket så klart är både rimligt och nödvändigt. Som ni redan vet så läser vi ju tre kurser parallellt med vår VFU och där är KTC-momenten inkluderade…KTC-momenten ja…De är ett stressmoment för mig faktiskt! Jag vill inte missbruka strykeord, men jag har en form av inre stress över den praktiska delen av utbildningen 😉 Lite obefogat faktiskt, då det jag lärt mig hittills ändå gått riktigt bra att genomföra ute i verkligheten…men ändå. Jag hade kunnat föreställa mig att läkemedelsberäkning, läkemedelsindikationer, FASS och allt kring den biten skulle vara mitt aber. Det är istället en av de roligaste grejerna jag har stött på under utbildningen :) Mitt riktiga aber är de vårdtekniska momenten – japp! Det fina i kråksången är dock jag jag är fullt medveten om det! Jag VET att jag är under utbildning och LÄR mig – jag vet också att det är okej att misslyckas! MEN *hahaha* alltså det är inte det som stressar mig! Jag är inte rädd för att misslyckas med momenten – för det är okej och jag lär mig med tiden…men jag tycker de är jobbiga ändå. Jag får jobba bort den känslan helt enkelt! 😀 IMG_0098

Hittills har vi gått igenom: injektioner (subkutana och intramuskulära), perifer venkateter (pvk) och KAD (kvarliggande urinkateter på både kvinna och man). Kvar har vi nu Central venkateter (cvk) som vi ska gå igenom i morgon. Sedan har vi infusion/transfusion, odlingar och sugning av övre luftvägar/syrgas…En av dagarna har vi också ett par timmar avsatt på KTC för att klicka runt i och lära känna journal/dokumentationsystemet Cosmic som används i Kalmar läns landsting. Under hela vår VFU och fram tills dess har vi såklart också lite studieuppgifter och hemtentor att skriva/lämna in. FORZA 😉

Närmast nu: CVK-genomgång i morgon förmiddag och sedan går jag ALL-IN Läkemedelsberäkning! Tenta i det på lördag då ja. 10 uppgifter och vi MÅSTE ha minst 9 rätt för att bli godkända. Två bra saker med den: Facit kommer typ 2 timmar efter att vi skrivit klart och vi har hela 5 (!) chanser på oss att skriva den om det inte går vägen! Vi MÅSTE dock klara den DEN HÄR terminen – annars blir man inte behörig till termin 5…! Ingen press… hahaha..

IMG_0102

Min vana trogen har jag lite funderingar och ett eller annat projekt på gång och som vanligt håller jag er på halster ett tag inna jag vill avslöja något! Det kommer…

Nu är det sovdags! Gå och lägg er ni också! 😀

Sov Gott! Pöss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons