Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

App, app, app och allt klart

Hejhopp!

Jaha, har haft en grymt produktiv dag idag! 🙂 Vi hade en gruppupgift att göra denna vecka, men vi satt i gruppen igår och hade super-flow så *tjoff* så var vi kara med det. Fantastiskt! Så dagens schemalagda grupparbetstid använde jag till annat. Jag har färdigställt nästa veckas individuella uppgift och förberett reflektionsmemo till det. Jag har gått igenom kriterierna för ena kursens hemtenta och förberett med märkning i användbar litteratur. Jag har kollat igenom de två betygsgrundande uppgifterna vi ska göra under två VFU-perioder och letat fram anteckningar och markerat upp användbar litteratur även till dem. Avslutade dagen med att påbörja repetition av läkemedelsberäkning 😀 As-Gött!

IMG_2941

Är sedan innan klar med förberedelser och obligatoriska (betygsgrundande) test till morgondagens och fredagens KTC-övningar.

Eftersom jag börjar min praktik på akuten, klämde jag in en bokbeställning på bibblan också som jag skickade maken att hämta efter träningen:

IMG_2948

I övrigt har jag nu  också fått bekräftat mina andra VFU-placeringar och jag har haft superturen att få mina förstahandsval på alla tre placeringar! 😀 Så förutom akuten på Oskarshamns sjukhus så ska jag vara 5 veckor på PIVA på Länssjukhuset i Kalmar och sedan på Kristinebergs Hälsocentral (nästan gångavstånd dit 😉 ) sista perioden. PIVA bedriver psykiatrisk intensiv- och akutvård, mycket baserat på LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård) och ibland även akut BUP (barn och ungdomspsykiatri). Känner mig väldigt nervös inför alla delar och i vanlig ordning drabbas jag av tvivel på om jag är byxad att göra det här jobbet när allt kommer omkring 😉 Vad har jag egentligen gett mig in på!

I morgon träffar vi våra kliniska adjunkter på KTC igen och ska ha genomgång av injektioner. Sedan får vi öva på både intramuskulär injektion (lååång nål) och subcutan injektion (kortare nål) och även injektion via infart (pvk). Vi övar på silikonarmar (tack och lov) 😉

IMG_0083

I eftermiddag hittade jag två sjyssta appar som jag laddade ner till telefonen. Den ena var helt gratis: Läkemedelsboken Det är en digital version av Läkemedelsboken från Läkemedelsverket Riktigt bra!!

Den andra kostade 40kr och var Säker Läkemedelsberäkning som är en digital övningstjänst kopplad till boken ”Säker läkemedelsberäkning – dos, styrka, mängd”. Verkar också bra!

Lite tips till er godingar!

Nu ska jag läsa lite och försöka komma i säng i hyfsad tid. Har haft en envis huvudvärk i princip hela dagen…

Ha en härlig kväll! Pöss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *