Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

17 magiska dagar

Hej hopp!

Hur har ni det? :) Här är det toppen! Alltså åh, vad jag känner mig fantastiskt bra – på så många sätt! 😀 Jag har verkligen stortrivts på mitt sommarjobb och lärt mig så oerhört mycket nytt, matnyttigt och bra. Jag har exempelvis fattat grejen med och utvecklat min förmåga till ”klinisk blick” och är på god väg att hitta grunden i den kunskapen (även om jag har en bit kvar till perfektion). 😉 Den kliniska blicken är en av de viktigaste verktyg en sjuksköterska har och kan sammanfattas som att man genom att exemplevis titta, känna på (hud/temp/puls) och prata med en patient kan får viktig information om dennes hälsotillstånd/mående och om allvarlighetsgrad  i ev åkommor. Låter kanske flummigt för den oinvigde, men för att ge er en liten hum om vad jag menar. Sommarjobbets intensitet är ett perfekt ställe att öva upp detta på, då det ju som ni förstår inte är något du direkt kan plugga in/lära in via studierna. 😉 Min sista vecka fick jag dessutom ta två venprover (som jag verkligen vill/behöver öva med på – de är min akilleshäl!) 😉 och också hjälpa till i bedömningen/undersökningen av ett sjukdomstillstånd som uppstod akut på boendet! Så häftigt! (Ordvalet låter rent horribelt att använda när någon blivit sjuk, men ni förstår ju hur jag menar) Hoppas att patienten återhämtar sig bra nu!

IMG_2675

Igår gjorde jag sista kvällspasset hos mina härliga boende och trevliga kollegor och idag har jag haft  ett 7-16-pass. Å NU!! Nu drar min semester igång! 😀 Hur kul jobbet än har varit, så är det inte utan att jag med enorm glädje och lättnad ser fram emot lite ledigt med mina godingar – 17 dagar för att vara exakt. 😉 Efter kommande tredagarshelg packar vi bilen full, tar båten över till Öland och kör tältcamping på Böda Sand i fem dagar! Hur soft som helst! Katt- och husvakt är kirrat så klart :) och vi kommer inte göra annat än umgås och mysa på solens och vindarnas ö! :) Sedan tar vi sista veckan till nedvarvning hemmavid och preppar inför stundande hösttermin! Vi har en stolt ettagluttare i familjen denna HT-17 <3

Å, tänk! 17 härliga dagar semester indikerar även att det bara är samma antal dagar kvar innan MIN hösttermin – tillika termin 4 – på sjuksköterskeprogrammet drar igång också, med massor av spännande VFU bland annat! Svindlande! Å spännande!

IMG_1093

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons