Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Besviken…

Fast inte bara besviken – väldigt glad och lättad också på ett sätt… Terminen är över och det är dags för sommarlov! 😀 Underbart! Även om termen sommarlov är relativ 😉 vi har helledigt en hel vecka nu tillsammans, sedan smygstartar mitt sommarschema för jobb och karusellen är igång. Kommer ha en hel del 3-dagarsledigt titt som tätt under sommaren och sedan har vi semester tillsammans två veckor 31 och 32 innan min skola drar igång igen v 33. Härligt ändå! Inget pluggande och ingen kvällsupptagen mamma på ett bra tag nu 😀 Hoppas få möjlighet till lite tid i min morsdagspresent under ledigheten:

IMG_2347

Vad är jag besviken på då? Jaaa, ni som pluggar/har pluggat själva kommer förstå. Jag (och mina klasskompisar också så klart) lärde mig massor av viktigt om mängder av olika sjukdomstillstånd och diagnoser, på tentan hade läraren (egentligen typiskt för henne, så vi borde ha lärt oss vid det här laget…men ändå…) valt att ta med väldigt mycket irrelevant information och frågor som mer hade med ”kringjobbet” att göra än själv sjukdomarna om ni förstår hur jag menar… typ som en fråga idag ”varför har män generellt högre Hb-värde än kvinnor” och sedan ingenting mer alls om de olika blodsjukdomar som orsakar exempelvis blodbrist (och lågt Hb) och det är så jäkla trist! Tentan blir så ovärd på något vis liksom…

Jag hade verkligen fått grepp om sjukdomarna och diagnoserna så det hade ju varit kul att briljera lite med den kunskapen… 😉 Nåja, det jag lärt mig är ju inte förgäves, men ni fattar grejen… Men, men nu vill jag bara få godkänt, så terminen kan bockas av och läggas till handlingarna 😀

I sommar önskar jag också få tid för lite läsning och kanske lite serier på paddan – lata dagar är vad jag önskar mig, sedan om de kommer som strödagar eller i klump är faktiskt mindre viktigt :) Prenumererar på två nya tidskrifter som jag fick bra deal på som student – en har jag fått första numret från:

IMG_2390

och den andra

IMG_2391

hoppas jag också hinna få och läsa ett nummer av under sommaren.

Nu ska jag hänga med mina killar ett tag och ha soffmys, kanske lite Gladiatorerna  ikväll – om mina prinsar orkar hålla sig vakna. Ha en härlig fredag och en trevlig helg hörni! Pöss!

2 reaktioner på ”Besviken…

 1. Hej! Jag är också färdig med T3 nu. Vi har precis läst kursen Omvårdnad vid hälsa och ohälsa och då handlar det inte om sjukdomarna i sig och olika symptom utan om omvårdnaden. Vi hade världens töntigaste tenta. Vi hade pluggar som galningar på sjukdomstillstånd och Gud vet vad och så fick vi världens mesigaste frågor. Klarade den tentan.
  Tyvärr klarade jag aldrig Farmakologitentan från T2 så jag kommer inte upp i T4 förrän i jan 2018😣
  Jag var 1,5 poäng från godkänt och 1 poäng var slarvfel. Det känns så surt!
  Lycka till i fortsättningen!!

  1. Åh, usch vad sånt är surt! När det gör skittentor på stora, viktiga ämnesblock :( Så himla synd att du missade den lilla poängen på läkemedelstentan, när den är så,avgörande för överflyttas. Måste du gå om hela T3 bara för det, eller hur funkar det?

   Lycka till du också! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons