Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Olika sorters besked…

Tjing!

Hur har ni det i den annalkande våren – för nu ÄR det väl vår snart va? :) Även om vädret just idag lämnar allt övrigt att önska. 😉

Jag vet knappt vad som hunnit hända sedan sist 😉 – massor så klart, så jag får väl köra lite sammanfattning på något vis.

Vi kör på med kusen Forskningsdesign och forskningsetik i vårdvetenskapliga studier och det är svårdefinierat vad jag egentligen tycket om det vi läser och kursens innehåll. Den är rätt omfattande och bitvis blir det väldigt komplicerat och rörigt. Då och då får jag små ”poletten-trillar-ner-tillfällen” och hajar vad det handlar om. Ett par dagar senare kan jag vara ett fullständigt frågetecken rörande samma sak *hahaha*. I vilket fall som helst är det oftare det förra som händer än det senare – tack och lov. Jag  känner i alla fall verkligen att den här kursen kommer komma mig till gagn i termin 5 sedan – när vi ska skriva C-uppsats. :)

I början av veckan fick vi tentaresultaten för den senaste medicintentan vi skrev och OJ! Det var nog det MEST förvånande resultat jag fått hittills!! Jag hade 85 av 100!!! Bara 15 poäng från full pott!! På en SALSTENTA!! Jag vick VG så klart! Jag tyckte jag hade bra koll på det jag läst, men var überförvirrad när jag skrev själva tentan. Frågorna var inte helt ”svart eller vitt” liksom utan ganska luddiga (vilket vi alla var överens om). ÄNDÅ! Haha, ändå förstod jag och svarade rätt!! Wohoo för ett härligt besked!!! :)

I måndags var jag med vår fina Ridgeback på CT-röntgen i Jönköping för att fastställa en problematik han haft i nosen under de senaste 4 månaderna. Igår ringde remitterande veterinär upp och meddelade resultatet…Vi hade blivit förvarnade om ev orsaker, men det var ändå ett oerhört tungt besked att ta emot: Han har en aggressiv, STOR (redan) tumör i näshålan, med påverkade bihålor och tumören är på väg att tränga vidare in i hjärnan… :( Beskedet innehöll även rådet om att ta bort honom rätt omgående då han inte (varken åldersmässigt eller pga tumörens storlek) lämpar sig för strålningsbehandling…Han kommer fara mer illa än försvarbart av att köras hit och dit och sederas och strålas för att bara eventuellt få en minimal minskning av tumörens storlek – han kommer aldrig att kunna botas från den.

I samråd med Veterinären beslutade jag mig för att låta vår stora fina Ridgeback få somna in hemma så snart vi har möjlighet att få en tid bokad för det – och fram till dess har veterinären skrivit ut tyngre dos av kortison och starka värktabletter (i fall att han har ont…) för att ge honom bästa möjliga sista tid med oss… Jag blir sååå ledsen när jag skriver detta, men jag VET att det är det bästa för Agathon och det är det viktigaste just nu…. :( :( :(

IMG_7154 - Copy

SÅ – två vitt skilda besked på samma dygn…

Ska lugna ner mig lite med kaffe nu och dra igång med dagens kuliga uppgifter…

Först ut: 17 sidor läsning – ”Forskningsetiska principer”

Ha en härlig dag!! PÖSS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons