Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Fokusshifte och poweryoga :)

Jajamensan! Fokusshifte är det! Nästa kurs har dragit i gång och den har så lite med medicinkursen att göra så det finns inte 😮 ”Forskningsdesign och forskningsetik i vetenskapliga studier” heter den och är ytterst aktuell för vår filosofie kandidatexamen i vårdvetenskap (alltså det låter SÅ JÄKLA COOLT!!!!) 😀 , men det är liiite lätt mindre entusiasm i gruppen i denna kurs 😉 Nåja den måste göras och jag får väl lägga manken till…

Jag är så glad för mitt gym har ÄNTLIGEN(!!) börjat köra yogapass! Wohoo för en toppennyhet! Dessutom på en tid som ligger på en av mina träningsdagar :) Det är så skönt med yoga! Ska komma igång nu med mer träning igen och det ska bli så GÖTT!! Toppen då att kunna varva med yoga! Kör gratismotion i form av cykel/promenad till skolan (dryga 4,5 km enkel väg) så ofta det passar tids- och logistikmässigt :)

Idag fick jag veta min lön som semestervikarie i kommunen! Med min ålder, arbetslivserfarenhet och det faktum att man efter tre terminer på SSK-utbildningen räknas som USKa (BRA kommunen!!) så kom jag upp i en summa som ligger LÖJLIGT NÄRA (vi snackar inte ens 100-lappar) den lön Landstinget i länet sägs erbjuda nyutexade sjuksköterskor!!??!!??

IMG_1937

Va? Finn ett fel blivande arbetsgivare!!! Jag har med mig en tre-årig UNIVERSITETSUTBILDNING och en fil.kand i Vårdvetenskap när jag tar examen! Är det då rimligt att erbjuda mig en lön på samma nivå som en semestervikarie i kommunen?? Jag hoppas innerligt landstinget har revidetat våra ingångslöner tills jag  klar 😉 Jag är hur dom helst duktigt nöjd med både lön och jobb i sommar 😀

Nu är det läggdags för min del – i morgon har vi tre timmars föreläsning om kvantitativ ansats….

Sov gott!! PÖSS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons