Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Avslut och förtydligande

Hepp!

IMG_1940

Avslutar min födelsedag på bästa sätt. I soffan med underbart sällskap (Ida-fisa-katten), lite jordnötssmör och senaste avsnittet av The Walking Dead 😉 Har haft föreläsning i obstetrik på förmiddagen och kalasfika på eftermiddagen. Tidig sänggång i kväll för att ladda ordentligt inför tentapluggdag i morgon! Hemmaplugg nu resten av tiden fram till själva tentan den 24/3. Fantastiskt!! :) Resultaten på läkemedelsberäkningen offentliggjordes idag och japp: 10/10! Så kul! Tjohooo!

Fick kloka ord/tankar kring mina betyg och hur godkänt är fullt tillräckligt på universitetet bland annat. Jag är alltid ödmjuk inför andras tankar och åsikter, men vill förtydliga att jag stävar efter att bli Godkänd i mina kurser och vet absolut att det är det viktiga. Jag jublar över varje överraskande VG – inte för att det ska bevisa för någon annan vad jag kan utan för att jag blir genuint lycklig av att se ett bevis på att jag ”valt rätt” och för att jag varje gång överbevisar mig själv och får ett kvitto på att jag KAN och att jag förstått vad som krävs av mig kunskapsmässigt – och lite till. Det ger mig trygghet i mitt kommande yrkesval – även om jag är övertygad om att bokstavskobinationerna i mitt universitetsbetyg inte på något sätt är avgörande för om jag får eller inte får en framtida tjänst.

Det är något av det viktigaste att komma ihåg hörrni, att det ni gör ska ni göra för er egen skull och inte för att bevisa något för någon annan…det blir inte bra 😀

Appropå skolan och tentan då: vi har haft några väldigt duktiga gästföreläsare under denna kurs och det har varit både kul och lärorikt. Tyvärr var det inte alla som levde upp till detta och vi kommer att ta upp detta på vår kursutvärdering. Det behöver bli en förbättring hos en av gästföreläsarna både vad gäller material och (faktiskt) attityd till våra ifrågasättande tankar kring upplägg och just föreläsningsnaterial. Går inte in på några detaljer – det är bara onödigt, men fick en påminnelse hur alla inte är jättebra på att pedagogiskt berätta om sitt jobb och gebit… 😉

Nu är det sänggång för mig och min 43-åriga lekamen 😉

Sov Gott! PÖSS!

IMG_1622

3 reaktioner på ”Avslut och förtydligande

 1. Nu är jag här igen :) Jag förstår dig, självklart pluggar man för sin egen skull. Men iaf jag är min egna största kritiker och därmed var det så skönt när jag sa åt mig själv att jag INTE skulle sträva efter VG. Du kanske inte alls har den pressen på dig själv och då tror jag att det kommer att fungera finfint för dig!

  När jag ändå är igång och ger kloka råd så vill jag förmedla ett superviktigt råd till dig när du ska komma in i den underbara ssk-världen och det är att du måste säga NEJ (nog viktigt för alla personalkategorier inom sjukvården). Håll på dina tider, jobba inte över var och varannan dag och tänk på dig själv (ingen patient har nytta av en uppbrunnen behandlare). Lös inte organisationens problem genom att maskera dem (vilket lätt görs om man ställer upp och täcker för kollegor osv).

  1. Åter förmedlar du värdefull information! Är supertacksam för det och suger åt mig all din klokhet 🤗 TACK!!! Ha en toppendag!!

   1. Jag tycker att det är jättekul med utbildning, studier och att vara handledare, så jag kan inte låta bli att kommentera ibland 😁

    Mina döttrar har alltid sagt att jag kan mer än de syv:ar som de haft, kanske har jag valt fel yrke, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons