Vanligaste orsakerna för lån till företag

piggy-3612928_640

Det finns en del orsaker till varför företag behöver ansöka om lån. Det kan till exempel vara att företaget står inför en expandering eller att företaget helt enkelt inte har tillräckligt med kapital. Det finns en hel del företag som erbjuder lån till företag, men vilka är de vanligaste orsakerna?

Det finns ett talesätt som lyder ”du måste spendera pengar för att tjäna pengar” vilket stämmer. Utan att investera i en skördetröska kan bonden inte skörda sina åkrar. Dessutom behövs det marknadsföring om vill att företaget skall växa. Vi tar en närmare titt på de vanligaste orsakerna för lån till företag.

Expandering

Den absolut vanligaste orsaken till företagslån är att man vill expandera företaget. När företaget går bra vill man gärna ta tillfället i akt och bygga vidare på framgångarna. Detta kan bland annat säkerhetsställa att företaget har en stabil inkomst som inte sinar. Givetvis kostar det att expandera, du kanske behöver nya större lokaler, renovera de befintliga, anställa mer personal och så vidare.

Det kan hända att företaget saknar pengarna som krävs för en sådan omställning. Ett lån kan då täcka alla extrakostnader som uppstår utan att tära på de befintliga medel som finns. Genom lånet kan företaget även fortsätta sin verksamhet och imponera på kunderna genom hela expanderingsprocessen.

Inventarier

Inventarier är en av de största, men även svåraste, kostnaderna att hålla koll på i ett företag. Problemet ligger ofta i att du måste köpa in varorna innan du kan sälja dem vidare till dina kunder och få tillbaka pengarna. När du väl har fått verksamheten att rulla, måste du dessutom ständigt köpa in nya varor för att hålla jämn takt med efterfrågan.

Det blir ännu svårare att hålla kolla på utgifterna om det är ett säsongsbetonat företag. Det kanske är ett företag som bara säljer vinterjackor eller säljer surfbrädor på sommaren. Genom att ta ett lån kan du köpa in trendiga moderna produkter och tillgodose kundernas efterfrågan utan att tära på kassaflödet.

Kassaflödet

En av utmaningarna, framförallt för mindre företag, är att hålla ett jämt kassaflöde. Det kan dessutom orsaka stora problem om du bara gör affärer med kunder som inte betalar för tjänsterna eller om du måste bli av med inventarier som du inte lyckats sälja för att få plats med nya produkter. Behöver du även betala för hyra, personal och annat kan kostnaderna skena iväg.

Ett korttidslån kan då förse företaget med pengar så verksamheten kan fortsätta som vanligt. Det kan även hjälpa företaget att överleva trots att vinsten kanske är väldigt låg för tillfället. Genom att omsätta pengar i företaget kan du fortsätta att skaffa nya kunder och få in intäkter medan du betalar alla kostnader.

Lån till företag för maskiner och utrustning

Alla företag behöver viss utrustning eller maskiner för att kunna utföra sin verksamhet. Det kan vara allt från CNC-maskiner till datorer, eller löpband i ett gym. Utrustning är dyrt, slits med tiden och kan även bli omoderna. Ett lån kan hjälpa dig köpa in nya maskiner eller utrustning som kan förbättra kvaliteten på produkterna och även ge dina kunder en bättre upplevelse.

Förbättra företagets kreditvärdighet

Om du planerar att expandera företaget eller starta en starta marknadsföringskampanj i framtiden kan det vara smart att först ta ut ett mindre lån. Du kommer förmodligen få väldigt dåliga villkor på det första lånet, men om du betalar tillbaka som avtalat kommer du betydligt bättre villkor och kunna låna större belopp nästa gång.

Marknadsföring

En av de största kostnaderna ett företag har är marknadsföringen. Speciellt om det gäller nya marknadsföringskampanjer. När du startar en ny kampanj kan företaget behöva betala för strateger, kreativa skribenter och grafiska formgivare. Det kanske även behövs pengar för mässor och andra marknadsföringsstrategier. Om det inte finns tillräckligt med pengar i företaget, kan ett lån hjälpa till att finansiera marknadsföringen.

Att ta ett företagslån kan vara ett bekvämt sätt att snabbt få in pengar till företaget. Inte minst på grund av de relativt låga kostnaderna jämfört med andra utgifter företaget kan ha. Fast det gäller att hitta rätt lån som passar ditt företag bäst. Jämför därför olika långivare med varandra innan du bestämmer dig för var du skall låna pengar.

Hur du ansöker om lån till företag

Det finns olika tillvägagångssätt när du ansöker om företagslån. Det snabbaste sättet är att ansöka online. Ansökan går likadant till på nästan alla sajter. Börja med att uppge beloppet du vill låna. Sedan fyller du i alla företagets uppgifter, efter det väntar du angiven tid, oftast 1-3 dagar på besked om du har fått lånet eller inte.

Så här förbereder du smidigt inför studentfirandet

student01

Bildkälla- Ellis.forme.se

Studenten är en stor grej och vi vet alla hur viktigt det är att allt blir bra. Många gruvar sig för allt som behöver fixas, tält som behöver resas, mat som ska lagas, presenter som ska köpas och studentskylt som ska beställas. Det är sant att det är mycket som ska ordnas, men det är också detta som är den roligaste biten, kanske inte för studenten själv, men för dig som förälder. Detta är kanske det sista kalaset du får ordna till ditt nu vuxna barn, så ta chansen och njut och se det inte som något jobbigt. Det finns flera sätt att undvika att det blir kaos och det främsta är att planera ordentligt och vara ute i god tid. Håller du dig bara strikt till dessa två saker, kommer du att ha allt klart och förberett inför den stora dagen, och det utan att ha skaffat dig extra gråa hår och magsår.

Fixa en studentskylt som sticker ut

Förr snickrade de flesta ihop studentskylten själv, men nu kan du lätt beställa studentskyltar från en fotoaffär. Gå in på vilken fotobutik online som helst. De flesta har garanterat en kategori som heter studentskyltar och här fyller du i studentens namn, linje, klass och bifogar ett väl valt foto på studenten i unga år. Svårare än så är det inte att skapa en studentskylt online, men den kommer att se likadan ut som alla andra studentskyltar. Vill du däremot sticka ut och göra en väldigt speciell och unik skylt har vi ett tips. Gör en posters med text som ett tidningsomslag. Layouten gör du enkelt på datorn i Word och se till att spara den sedan som en PDF-fil. Välj ut ett foto som ska ligga som huvudbild över hela omslaget. Tidningsrubriken kan vara studentens namn. På vanliga tidningsomslag finns det små rubriker och foto på vad du kan hitta i tidningen och det använder du även på studentskylten. Här gör du små roliga ”nyhets” rubriker och sätter en bild till. Studentskylten kommer att ge en mer personlig bild av studenten och du kan använda dig av fler bilder än bara en. När allt är klart har du en poster med text, som du enkelt kan maila till en online fotobutik för print.

Ett stort ögonblick, ett minne för alltid

Det finns olika sätt att bevara dina finaste minnen för alltid, vare sig det är barnets student eller någon annan viktig händelse, som konfirmation, bröllop eller dop. Eftersom alla foton och bilder är digitala idag, har vi de flesta foton på datorn eller i mobilen och det är lätt att göra posters prints av de bästa fotona. Desto bättre upplösning det är på bilden, desto större kan postern bli. En fin bild i stort format kan bli ett fint minne som pryder hemmet i många år. Låt även de bästa bilderna på den lyckliga studenten och festen bli ett fint minnesalbum. Fotoalbum kan du lätt göra själv genom att framkalla bilder och sätta i ett fotoalbum med diverse andra minnen. Du kan även skapa en fotobok helt digitalt på en online fotobutik och du bestämmer själv hur den ska se ut, var bilderna ska vara och om det ska vara text. I princip kan du designa den helt som du vill och när du är nöjd, skickar du den för tryck och får den sedan hem i brevlådan. Ett väldigt smidigt sätt och du och din student får ett fint minne som ni kan ta fram och titta på när ni vill.

Dekoration av studenttält

Ett traditionellt studentfirande inkluderar ett tält i trädgården (om det finnes) och här ska du vara ute i god tid om du ska hyra ett tält. Resa tälten brukar de flesta klara av, men det tar en del stund och sen ska det plockas ner igen. Detta alternativ är det billigaste, men du kan även betala mer och då slippa allt jobb med uppsättning och nedtagning av tält. När tältet är fixat behövs det även bord, stolar, dukar, tallrikar, glas och bestick. När du hyr tält, kan du även hos vissa uthyrare hyra bord och stolar, samt att du kan hyra allting annat, som porslinet. Varje studenttält bör smyckas med björkris och här kan du med fördel använda mindre kvistar inne i tältet och de större nerstuckna i marken runt tältet. En student utan blå och gula ballonger finns inte, så se till att ha ett gäng att dekorera med. Uppblåsbara bokstäver gör sig väldigt bra upphängda längs tältväggen och svävande ballonger fyllda med helium är mycket dekorativt.

Låt proffsen ta hand om maten

Maten är en stor fråga inför varje student och känner du att du varken har tid eller ork att stå och laga allt, finns det många bra cateringfirmor som lätt kan leverera det du vill ha. En del har speciella studentmenyer att välja mellan och de flesta väljer att gå på en buffévariant. Det är ett bra alternativ och maten behöver i de flesta fall inte hållas varm. Ett annat bra alternativ är smörgåstårtor och de är dessutom enkla att bara ställa fram. En smörgåstårta behöver inte vara trist och tråkig eller innehålla räkorna eller skinka, utan du kan få riktigt fina smörgåstårtor som innehåller många andra smarriga saker. Lägg lite tid på att titta runt på de olika utbuden så hittar du garanterat något utöver det vanliga, även vegetariska om så önskas. Sen har vi det där med kaffe och tårta. Kaffet är det i regel inga problem att ordna själv, men visst förtjänar din student i alldeles egen studentårta. Bestäm själv hur studenttårtan ska se ut, kanske en kopia av studentmössan eller en hög med böcker. Du kan få en tårta som ser ut precis som du vill och de görs oftast i olika smaker, med olika bottnar och fyllningar, samt sockerpasta till att skapa dekoren och formen.

Studenten är en stor händelse och den förtjänar att firas. Tänk på att allt du gör är minnen och glöm inte att föreviga det. Ge gärna ett fotoalbum eller scrapbook i studentpresent, spara lite småsaker att klistra in, ta kort och skapa något som finns kvar hela livet.

Tio förslag på morsdagpresenter som kommer göra varje mamma lycklig!

Morsdag närmar sig och det är dags att visa våra mammor lite extra uppskattning, och det gör man ju bäst med en fin gåva. Det kan vara svårt att hitta den perfekta gåvan som verkligen visar hur mycket våra mammor betyder. Man vill ju såklart skämma bort sin mamma men fantasin kanske tryter eller så ger inte ekonomin det spelrum man skulle önska. Därför har vi sammanställt en liten lista på presenter som inte kan bli fel!

1. Skönhetsbehandling


Vem förtjänar en avslappnande stund av lyx och välbehag om inte en mamma? De flesta skönhetssalonger har presentkort du kan köpa på specifika eller valfria behandlingar. Skönhetsmarknaden expanderar så det finns mycket att välja bland. Manikyr, pedikyr, en klippning, ansiktsmask eller massage är bara ett axplock av de olika alternativen. Ge mamma lite tid för att rå om sig själv, det förtjänar hon.

2. En bra bok
Om din mamma tycker om att läsa är en bok den optimala gåvan med oändliga valmöjligheter där du garanterat kan hitta något som tilltalar just din mamma. Nu för tiden är det inte bara innehållet i boken som varierar utan även formatet. Den klassiska fysiska boken, en e-bok eller en ljudbok, det finns helt enkelt något som passar alla!

3. Matkasse
Vi känner alla till den stressiga vardagen vilken ofta leder till slentrianmässiga beslut. Hur ofta har man inte hört sin mamma sucka över att hon måste gå och handla eller muttra över brist på inspiration till matlagningen? Med en matkasse löser man det! Mamma slipper gå och handla, får testa nya spännande recept och avnjuta en god måltid – kanske du kan hjälpa till och laga den?

4. Upplevelse
Är din mamma en sådan kvinna som redan har allt? Men man kan aldrig få för mycket av fina upplevelser. Vad sägs om en chokladprovning, spökvandring eller en danslektion? Det finns mycket kul att välja på och det kan lätt anpassas till din budget! Ett minne varar för livet, en upplevelse utöver det vanliga är något alla värdesätter och kan prata om i många år framöver.

5. Minnesbok
Det är väl ingen hemlighet att det våra mammor älskar mest är oss barn? En personlig gåva där du sätter samman bilder och texter blir unikt och oerhört vackert. Du kan själv klippa och klistra om du känner dig kreativ och pysslig. Om du inte är lagd åt det hållet så finns det företag som hjälper dig att skapa egna fotoböcker direkt via webben.

6. Smartphone

Vi kan inte förneka att tekniken är en viktig del av våra liv numera, en bra smartphone är ju så mycket mer än just en telefon. Du ger din mamma en kalender, en kamera och så mycket mer i en och samma gåva. En prisvärd smartphone är den optimala morsdagspresenten, alla vill ju ha den bästa mobilen till bästa möjliga pris. Smartphones är mycket efterfrågade idag och det finns många anledningar till att ge bort en smartphone. När man pratar om den bästa Android telefonen kommer ofta ZTE Axon 7 och ZTE Blade på tal. ZTE har dessutom ett flertal andra prisvärda och bra mobiler.

6. Klocka
En klocka är en accessoar som många bär var dag, den kan nästan bli en del av innehavaren. Det allra roligaste med en gåva är ju såklart när den kommer till användning. Även här kan du reglera gåvan helt efter hur din budget ser ut, när det gäller klockor finns de i alla prisklasser. Det viktigaste är ju inte kostnaden utan att du hittar något som du tror kommer falla din mamma i smaken.

8. Smycke
Det kan aldrig gå fel med smycken, det är något man aldrig kan ha för mycket av det. Ett par örhängen, ett halsband eller kanske ett armband? Om du tänker långsiktigt kan det vara fint med en kedja man kan fästa berlocker i, då vet du vad du kan köpa nästkommande år!

9. Middag
Mat är kärlek, hur många gånger har inte våra mammor lagat mat till oss? Nu är det dags att återgälda henne! Bjud ut din mamma på en fin restaurang, besök hennes favoritställe eller prova något helt nytt ställe. Är budgeten begränsad är en hemmalagad måltid alltid uppskattad, glöm inte att lyxa till det med en god dessert.

10. Lyxkorg
Under åren har man ju lyckats lära sig vad mamma tycker om. Det är oerhört uppskattat när någon visar att den personen har uppmärksammat ens favoriter. Fyll en korg med din mammas favoriter. Det kan vara allt från ett fint vin, choklad, ost eller frukt.

Är du ute i god tid så beställ gärna från nätet. Du kan i lugn och ro kolla vad som finns. Eftersom det oftast är något billigare på nätet så kan dina pengar räcka till en lite dyrare och finare present om du shoppar på internet. Men som man säger det är inte vad det kostar som är det viktiga, det är tanken bakom.