Min allt-möjligt-blogg

Så får du till frisyren

dry-and-frizzy-hair-damaged-hair

Sommaren kom med en väldig fart i år och sol och bad sliter på håret. Så här får du till frisyren – och undviker de vanligaste misstagen. Brukar du stå och kämpa dig svettig med en frisyr du aldrig lyckas få till? Problemet kan vara så enkelt som ett felaktigt schampo. Så hittar du rätt produkt och redskap för ditt hår – och frisyr.

Schampo/balsam

Att använda fel typ av schampo kan skapa så många problem för både hår och hårbotten än vad du behöver ha. Fråga din frisör om råd, eller en apotekare för att kunna hitta rätt schampo för dig.

Skölj ur schampot ordentligt! Vi är allt för dåliga på detta, och när vi torkar håret utan att helt och hållet ha sköljt ur schampot kan det bildas mjälliknande flingor i hårbotten, något vi gärna undviker va?

Sänk temperaturen. Det kokheta vattnet förstör dina hårsäckar och öppnar upp porer du gärna har stängda medan du tvättar håret.

Produkter

Låt ditt hår torka. Om nu inte produkten verkligen beskriver att appliceringen ska göras på vått hår, så låt bli! Resultatet blir aldrig som du tänkt om du skyndar och produktens egentliga effekt är som bortkastad.

Tvätta ur alla produkter innan du sätter i nytt. Du tror du är listig och spar tid när du bara fortsätter att applicera utan att ha tvättat ur gårdagens produkter – ordentligt. Det här kan resultera i en irriterad hårbotten, som i sin tur leder till utslag.

Verktyg

Många av oss försöker få till en Hollywoodklar frisyr redo för vita duken, men äger knappt en kam. En bra start är att börja investera i de verktyg du behöver för ditt hår och frisyr, något som din frisör utan tvekan kan hjälpa dig med. Något alla bör ha hemma: en borste, kam och hårfön!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *