Min allt-möjligt-blogg

Annons

Så får du till frisyren

dry-and-frizzy-hair-damaged-hair

Sommaren kom med en väldig fart i år och sol och bad sliter på håret. Så här får du till frisyren – och undviker de vanligaste misstagen. Brukar du stå och kämpa dig svettig med en frisyr du aldrig lyckas få till? Problemet kan vara så enkelt som ett felaktigt schampo. Så hittar du rätt produkt och redskap för ditt hår – och frisyr.

Schampo/balsam

Att använda fel typ av schampo kan skapa så många problem för både hår och hårbotten än vad du behöver ha. Fråga din frisör om råd, eller en apotekare för att kunna hitta rätt schampo för dig.

Skölj ur schampot ordentligt! Vi är allt för dåliga på detta, och när vi torkar håret utan att helt och hållet ha sköljt ur schampot kan det bildas mjälliknande flingor i hårbotten, något vi gärna undviker va?

Sänk temperaturen. Det kokheta vattnet förstör dina hårsäckar och öppnar upp porer du gärna har stängda medan du tvättar håret.

Produkter

Låt ditt hår torka. Om nu inte produkten verkligen beskriver att appliceringen ska göras på vått hår, så låt bli! Resultatet blir aldrig som du tänkt om du skyndar och produktens egentliga effekt är som bortkastad.

Tvätta ur alla produkter innan du sätter i nytt. Du tror du är listig och spar tid när du bara fortsätter att applicera utan att ha tvättat ur gårdagens produkter – ordentligt. Det här kan resultera i en irriterad hårbotten, som i sin tur leder till utslag.

Verktyg

Många av oss försöker få till en Hollywoodklar frisyr redo för vita duken, men äger knappt en kam. En bra start är att börja investera i de verktyg du behöver för ditt hår och frisyr, något som din frisör utan tvekan kan hjälpa dig med. Något alla bör ha hemma: en borste, kam och hårfön!

Annons

Avokado och allt bra man kan ha det till

Tänkte tipsa lite hur mycket man kan ha avokado till. Alla vet vi att avokado kan användas till mycket när det kommer till matlagning. Allt från guacamole till glass. Men visste du att den även kan användas i skönhetsvård?

Avokadon är fullpackad med hälsosamma fetter, antioxidanter, vitaminer som A, K samt B, C, E och biotin (som är bra för cellernas ämnesomsättning).  Har du en övermogen avokado hemma – släng den inte!

Avokado

Här är 7 skönhetsknep med superbäret som du bara måste testa.

1. Makeup remover

Du behöver inte ens att offra köttet för detta: Oljan i avokado ger en närande och effektivt makeup remover. Det är bara dra en bomullspinne över en uppskuren avokado och använda oljan på ytan för att få bort dina panda ringar runt ögonen.

2. Ögonserum

Om du har använt avokado som en ögonmakeup remover kan vi tipsa dig om att det är en super-närande ögonbehandling dessutom. Oljan i avokado tros ha den högsta koncentrationen av den hälsosamma fetter och vitamin A och E – så tvätta inte av oljan efteråt, försiktigt massera in den i huden med hjälp av fingertopparna.

3. Ansiktsmask

Det finns oändliga variationer på avokado-ansiktsmasker, men vi rekommenderar att mixa fruktköttet med andra ingredienser i köksskåpet. Blanda en halv super mogen avokado med en tesked rå honung, (en stor naturlig exfoliant och fuktighetsbevarande så det hjälper skjul torr hud samtidigt öka vätskenivåer). Låt masken sitta i 10 minuter innan du tvättar bort den med ljummet vatten. Om du har fläck-benägen hud, prova att kombinera en sked naturell yoghurt i receptet. Mjölksyran i yoghurten hjälper till att döda bakterier.

4. Kroppskrubb

Använd samma bas som innan men blanda i en masked olivolja och farinsocker och kan du förvandla din ansiktsmask i en por-poler scrub. Blanda det väl i en skål och försiktigt polera det över fuktig hud. Din hud kommer att bli riktigt len och återfuktad.

5. Läpp peelining

Lägg en del av kroppsskrubben åt sidan och häll i en droppe pepparmyntolja. Resultatet blir en uppfriskande läpp peeling som får igång blodcirkulationen, och ge en uppfriskande känsla efteråt.

6. Hårinpackning

En av de bästa vitaminer för lång, stark hårväxt är biotin som finns i avokado. Kombinera det med några droppar återfuktande olivolja och tillämpa på längderna om du har kluvna toppar. Lider du av mjäll eller torr hårbotten kan du lägga lite citronsaft till blandningen och arbeta igenom hårbotten. Låt verka i 20 minuter.

7. Manikyrmask

Om du vill återskapa en lyxig manikyr upplevelse kan du använda dig av avokado. Bara mosa upp en halv mogen avokado med en liten mogen banan (också antioxidant, vitamin- och mineralrika) och täck händerna med plasthandskar eller plastpåsar för att minimera röran! Skölj av masken efter 10 minuter. Resultatet blir mjuka händer, och dina naglar kommer att ha fått näring från vitaminer och zink.

Hoppas du får glädje av tipsen!

Annons
annons