Kom ihåg mig

Quinoa frukost-bars

Mitt bästa knep för att hålla mig borta ifrån socker och skräpmat är att planera mina måltider. 5 mål varje dag: frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Till frukost gör jag numera quinoa frukost-bars. Receptet hittade jag här, men jag har ändrat det lite grann eftersom att de blev aningen torra. Här är receptet i svenska mått:

Ger 6-8 bars:

1,1 dl vetemjöl
2,2 dl kokt quinoa
2,2 dl havregryn
1/2 msk kanel
1/2 msk bakpulver
1 msk chiafrön
2 msk jordnötssmör
4 msk honung
2 ägg (1 mer än i receptet)
1/2c msk vaniljpulver
1,1 dl russin eller torkade tranbär
1,1 dl hackade nötter
1 dl äppelmos (jag gör eget, sockerfritt. Recept här)

1. Sätt ugnen på 190-200 °C
2. Blanda äppelmos, vaniljpulver, ägg, jordnötssmör och honung. Blanda ordentligt.
3. Tillsätt quinoan.
4. Blanda i resterande ingredienser.
5. Smöra en form och tryck ut blandningen i formen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
6. Låt svalna och skär därefter ut 6-8 bitar. Barsen förvaras i kylen.

quinoabars

Jag har inte räknat på det exakta kaloriinnehållet men om man gör 8 bars så bör det ligga kring 250-300 kcal per bar.

 

 

 

 

Leave a Reply

annonser