VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Andra dagen

Så nu har andra dagen också nåt sitt slut. När kirurgen kom imorse så fick vi båda vara på avdelningen för att lära oss att skruva. En håller i huvudet så hon inte kränger och den andra får sköta skruvmejseln. Känns fortfarande lite konstigt med skruvmejsel och dotterns huvud i samma sammanhang men det blir väl vardag det med. Ska skruvas i ungefär 30 dar. Hon fick morfin idag med innan vi tvättade håret och bytte förband.

Vänster öga är mindre svullet idag

Vänster öga är mindre svullet idag

Överlag så har det varit lite små gnällande till och från men känns mer som att hon vill vara nära än att hon skulle ha jätteont. Vi hoppas på att få åka hem imorgon om det ser lika bra ut imorgon när vi skruvar

Kommentera

Första dagen på avdelningen

Fick komma upp på avdelningen igår kväll efter ungefär åtta timmar på civa. De vill se att hon åt och kissade innan. Hon gjorde flera och försök att ta brösten innan hon orkade käka. Men hon verkar va en liten envis en för när hon satt i knät så skulle hon försöka sätta sig upp men huvudet var en för tungt. Hon kan inte sitta utan stöd för huvudet med det hindrar inte en liten från att försöka :)

IMG_20200526_210934

Vi kom upp på avdelningen där personalen har haft koll på henne varje timme. Kirurgen kom under morgonen och skruvade det första tre varven. Tog samtidigt av det stora bandaget och bytte till en liten mössa och kompresser runt skruven. Kändes skönt att se ett leende imorse även om det inte är skoj med suppar och klämmande. Fick morfin om under dagen som fick henne att en kräkas men det verkar ha gett sig nu och hon verkar klara sig med Alvedon.

Rätt häftigt ändå att tänka sig trots att det gått 1,5 dygn sen operationen så är hon sig själv om en än lite tröttare version.

IMG_20200527_170711

Efter att hon fick byta förband

Kommentera

Operationsdagen

Jag hade ställt klockan så att hon skulle hinna äta innan halv fyra när fastan började. Men T bestämde sig för att det var ingenting för henne gon vaknade halv tre och var hungrig. Försökte igen närmare halv fyra men rebell dottern ville inte. Efter halv fem vaknar hon och var hungrig och omöjlig att söva igen. Så var bara att ta en väldigt tidig morgon med den tredje och sista dubbelduschen. Trötta föräldrar men en rätt nöjd bebis efteråt som somnade och sov tills det var dags för hennes pappa att promenera ner till sjukhus för operation.

 

När han kom tillbaka efter att dom sövt henne och rullat ner till operationen så åt vi frukost på hotellet och bestämde oss att promenera lite först i botaniska och ner mot stan. Backe upp och backe ner men ändå fint väder och skönt att tänka på någonting annat. Blev en liten skallra och någonting litet till storasyster som väntar där hemma. Svårt förresten att förklara för en tre åring att hon inte kan följa med oss utan får stanna med sin farmor och farfar.

Ungefär fyra timmar senare ringer kirurgen och säger att operationen har gått bra och att hon kommer att flyttas till civa och stanna i sex timmar innan hon får komma till avdelningen.

Sitter nu på civa och väntar på att hon ska vakna och vilja äta. IMG_20200526_130344

Kommentera

Inskrivning

Så nu är vi i Göteborg på hotellet. Hade inskrivning på sjukhuset idag. Det är lite speciellt med coronatider. När vi kom till huvudentrén så står det personal som frågar var vi ska och om vi verkligen får vara vara två vuxna. Men inskrivning var ett undantag där vi båda fick vara med och träffa läkare, narkosläkare, fotograf, ha Skypemöte med psykolog och tillslut träffa kirurgen. Mycket av information var upprepning men det tror jag man behöver. Sen var det mycket som annars sköts lite annorlunda i normala tider som att få se avdelningen och civa där hon kommer få ligga efter operationen. Men annars så hade det här varit vårt andra besök på sjukhuset. Nu var det mycket som var nytt från början.

Vi beslutade också att det inte är jag som följer med till operationen imorgon när hon ska sövas.  Jag har svårare att hålla mig lugn när det kommer till sjukhus. När Tuva skulle röntgas så började jag gråta och då vet jag ändå att röntgen inte är farlig.

Så imorgon kl halv åtta är det dags för operation och just nu är det en blandning av oro men samtidigt känns det skönt att det man har gått och tänkt på och oroat sig för i sex veckor är här. För oavsett hur jobbigt det kommer vara i morgon så är det ännu värre att vänta.

IMG_20200514_145102

Tuva innan vi åkte till Sahlgrenska.

Kommentera

Hur det började

När Tuva äntligen kom ut den 10 januari så såg hon tillknycklad ut, men vilket inte kändes helt orimligt med tanken på att förlossningen avslutades med hjälp av sugklocka. Men när veckorna och månaderna gick och hon inte räta ut sig helt blev jag orolig. Tog upp det med bvc men tänkte ändå att det är nog bara jag som är extra orolig. Jag hade ändå i bakhuvudet att det händer att suturerna i huvudet kan slutas i förtid. Eftersom det hände i bekantskapskretsen. Jag är glad för det idag att personen var så öppen om de det och bloggade om det. Annars hade det nog dröjt mycket längre innan vi fått hjälp.

Läkaren på bvc trodde inte heller att det var någonting annat än just förlossningen. Men eftersom jag var extra orolig så skrev han en remiss till barnmottagningen för att få ett andra utlåtande. Så när Tuva var 7 veckor så var vi på barnmottagningen. Läkaren där förklarade för mig att det kan absolut bara vara att det har varit trångt men att hon för säkerhetsskull ville fotografera och skicka bilderna till Sahlgrenska. Efter några dagar fick jag beskedet att Sahlgrenska önskade en datormografi. Var inte alls beredd på hur läskigt jag skulle tycka att det va se henne så liten i röntgen. Sen efter det hörde vi ingenting på sex veckor. Hade börjat att släppa tanken på att det skulle vara någonting annat än normalt. Tuvas huvud hade börjat växa, skelningen var mindre och även om ögonen fortfarande var lite assymertiska så var hon alls inte lika intryckt annat än över vänstra ögonbrynet. Ungefär som om hon var en mogen avokado som fått ett tumavtryck.

Nu var det här i coronatider så fick ett telefonsamtal av Sahlgrenska på måndagen att vi skulle ha ett Skypemöte på torsdagen med läkaren. Där han börjar med att berätta att som ni nog redan har googlat er till så har er dotter kraniosynostos och att Tuva har en av det minst vanliga som heter unicornal synostos.

IMG_20200401_104640

Tuva knappt 3 månader

Ridå

Kommentera

    För att få de senaste uppdateringarna