EB1

 

Fotograf, Emma Grann

Jag är en sådan person som gärna stänger in mig om det är något som jag mår dåligt över eller så, jag hakar upp mig över den här saken och hela mitt liv går under.
Jag vet att det inte hjälper, utan det gör snarare den hela mycket jobbigare.
Jag vet att när jag beter mig såhär så kommer jag ingenstans, utan att jag kommer att stå på samma plats och trampa och trampa och borra mig själv längre och längre ner i jorden. Till slut kommer jag vara fast där och det skulle krävas så otroligt mycket ork och kraft att ta sig därifrån. Tro mig, jag har varit där och det tog mig 5 år att ta mig upp.

Jag vet att det är många som gör så när dem mår dåligt, det är nästan så att man önskar att något ska hända så att man kan få rätt att må ännu sämre, man letar nästan efter saker att må dåligt över för att man vill bekräfta för sig själv att det är okej att må så dåligt, att det är okej att ge upp allt och bara borra sig själv längre och längre ner.
Men faktum är att det är bara dig själv det skadar, du missar ett lyckligt liv, vilket du kan ha bara du tar tag i dina problem och låter dig själv vara lycklig.

Jag tror att det är svårt för folk som aldrig varit där att förstå vad jag pratar om, men jag tror och hoppas att ni som har varit eller är där förstår vad jag menar.
Jag bestämde mig och jag kom upp, nu går jag med lätta axlar och älskar varje dag som kommer.
Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget. Men jag vill att ni som är där och bearbetar saker så som jag gör, snälla, stäng inte in er, det kommer bara att drabba er i slutändan.

Hoppas att ni alla mår bra och är glada. Massa kärlek, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Annica Lindholm Tejfors

  Jag jobbar själv med ungdomar och träffar dagligen framförallt tjejer som mår dåligt. Det är helt sant det du skriver och att du bloggar om personliga saker kan hjälpa många.
  Du verkar vara en sådan stark, mogen och kärleksfull tjej.
  Jag hoppas du fortsätter i samma stil. Du inspirerar många med din blogg och Instagram.
  Har ju själv fastnat pga dottern hihi.
  Lycka till i Finest

  URL:
 2. Postat av: Josefine

  För varje dag jag läser din blogg inser jag att vi trota en hyfsat stor åldersskillnad är väldigt lika:)
  Jag har varit med om precis liknande händelse. Jag var på botten och måste skit, tog mig igenom det och nu sträcker jag på ryggen och älskar att vakna till en ny dag (förutom när mitt morgonhumör kommer på besök hehe;))
  Kraam

  URL:
  • Postat av: Josefine

   Ojsan det skulle stå trots och mådde:p

   URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Jo men jag tror att det är så, när man tar sig ut en jobbig period så kommer man ut starkare och gladare än någonsin.
   Ålder är bara en siffra, skönt att höra att jag inte är själv :)
   Kram!

   URL:
 3. Postat av: Linnéa

  Jag förstår precis vad du pratar om, jag har varit deprimerad ett år i en djup deprition. Höll inte kontakt med någon inte ens min närmsta familj. Stängde in mig och träffade dom nästan aldrig. Att ta sig upp från det har varit det absolut svåraste men också bästa som hänt mig. Idag mår jag jätte bra efter en lång väg kom jag upp. Så skönt att läsa det här och kunna se att jag är inte den ända som mått så. Skönt att kunna relatera till andra. :)

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Jaaa jo men det är svårt att visa dem runt om kring sig att man bryr sig när man är deprimerad för att all sin energi och tid går åt att försöka överleva i sig själv. Vad glad jag blir att höra att det är bättre nu och att du mår bra.
   Jaa men jag tror faktiskt att det är fler än man tror som har varit där och mått skit, jag tror att varje person har varit där mer eller mindre.
   Hoppas allt fortsätter åt rätt riktning.
   Massa kärlek och kramar, Ellinor

   URL:

Lämna en kommentar