Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Scoutliv… för hela familjen?!

12006651_10200990030108277_7271915620696363459_o

 

Idag var det information för föräldrar när det gäller scouterna, så visst åkte jag dit, eftersom både Linus och Simon går på scouterna nu. Intresset kom från ingenstans… Linus visste vi att det skulle komma hos eftersom han är mycket för skog och natur (springer inte gärna i skogen men läser om det), han älskar att tälja och grejja. Simon hakade på rätt snabbt.

Väl där får jag massor av information, och får även nys om bäverscouter och familjescouter… Så nu är varenda lördag framöver uppbokad på förmiddagarna. Scouter! Varannan lördag är det för de stora, varannan för de små. Jätteskoj, verkligen – då Rasmus sa flera gånger imorse att han också ville till scouterna. Så det är väldigt skoj att det fanns något åldersanpassat för honom, Jonathan och Noah också.

Pyssligt blir det däremot med hajker och läger… ifall de vill att någon förälder ska följa med. Men det ska nog funka ändå – bara jag slipper paddla kanot 😉
Idag grillades det pinnbröd också… tänk att en deg på endast vatten, salt och mjöl faktiskt kan bli något så bra? Men bäst är väl ändå den samhörighet och gemenskap som blir när man sitter samlade sådär vid en lägereld.
Jag var scout som yngre, och det är få saker jag ser tillbaka på med sån glädje. Det ska väl vara konfirmationen och konfirmationslägren isåfall (jag var konfirmandledare ett tag också).

Nåväl, nu ska det scoutas i familjen Nilsson Pettersson – och jag är säker på att det kommer bli kanonbra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *