Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

När snack blir verklighet

11903703_10200969996047438_8034304538322176376_n

 

Vi fick middagsgäster idag, något som för mig var väldigt stort. Låter säkert urfånigt, men jag har i flera år saknat den där känslan att faktiskt få laga mat till flera. Det gör jag ju under jul och nyår och sådär, när mina föräldrar kommer hit. Eller om lillasyster o hennes pojkvän sover över. Likaså på sommaren med alla grillningar, men då är det maken som står för den faktiska matlagningen – inte jag.

Men att spontant kunna bjuda över någon på en bit mat, kunna få lite socialt umgänge över maten och bara ta en kaffe efteråt och prata lite. Det har jag saknat. Mycket.

Så idag, när det plingade i telefonen, så tänkte jag att vi lika gärna kunde bjuda hem dom på middag. ”Jovisst” sa gubben, ”det gör vi”. Sagt och gjort, och jag fick ett positivt svar 😉
Så kom nästa problem då, vi hade inte tagit fram mat tills idag. Så stek var ju bara att glömma. Gryta hade jag behövt veta lite tidigare. Så ja… vad kunde då passa.

LASAGNE! En lasagne på älgfärs. Antalet vid middagsbordet gjorde saken lätt. Det blev en älgfärslasagne i långpanna. Mycket mat, mat som funkar hos både stora och små, och mat utan konstiga ingredienser som man aldrig har hemma :)

Jopp, maten var god. Och ikväll somnar jag gott! :)
Det där snacket om ”vännen som man kan bjuda över mat” vart ju liksom av nu helt plötsligt 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *