Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Kommande plastikkirurgi

IMG_9709.JPG

Med tanke på min bakgrund så är plastikkirurgi något jag kommit i ganska nära kontakt med. Efter mycket funderingar hit och dit så står jag stadigt i mitt beslut om att det kommer bli (minst) ett ingrepp. En gastric bypass medför ju många gånger att man får en ganska mycket för stor kroppskostym mot vad man liksom behöver – det har även drabbat mig.

Jag hade mycket överflöd redan innan då jag jojobantat en del genom åren – och sen fyra graviditeter på det. En gastricbypass och ytterligare två graviditeter gjorde ju knappast att överflödet minskade – snarare tvärtom 😉 Misstolka mig gärna rätt – för jag är superglad för mina underbara barn och en viktminskning på närmare 70 kilo! Men när man vet att det finns proffessionell hjälp att få – varför då inte ta emot den?

För min del är det då främst en bukplastik som är aktuell – men sen finns det säkert annat också som kan komma att bli aktuellt så småningom. Jag vill dock inte göra operationer för skojs skull, utan mer för att vardagen ska bli lättare – vilket den blir om man slipper köpa två storlekar större på byxorna bara för att kroppskostymen ska komma i 😉
Men det har tagit tid att komma fram till beslutet också. I november är det tre år sedan jag gjorde min gastric och allt har inte varit självklart alla gånger.
Men jag tror att det är så – ett ingrepp som är frivilligt och egentligen inte så medicinskt – det kräver att man tänker till en extra gång…

Har du gjort någon plastikoperation? Vad och varför? Hur ser du på dessa ingrepp?

5 thoughts on “Kommande plastikkirurgi

 1. Tycker absolut att du ska göra bukplastik om du vill det. Håller med dig, varför inte ta hjälpen när den finns. Jag vill själv göra ett ingrepp. Lyfta & förstora brösten. Även det efter 3 barn med amningar & allt. Jag vill göra det för min egen skull & för mitt mående.

  Lycka till med vad du bestämmer dig för. Tror det blir jättebra. :-)

  Kram
  Anki

 2. Hej ! Jag har gått ner 50 kilo utan en gastric bypass.Så jag hade också mycket överflödig hud.Främst på magen som jag behövde bli av med.Skickade en egen remiss till Sahlgrenska .Kom dit efter 4 månader och blev till min stora förtjusning erbjuden en stor bukplastik genom landstinget (man måste ha ett överhäng på minst 3 cm oavsett om man gått ner på egen hand eller genom gastric bypass). 5 månader efter att jag blev beviljad operation blev jag opererad . Nu har det snart gått 10 månader sedan min operation och jag är supernöjd. Visst kan inte neka till att första månaden var tuff. Man kan inte gå upprätt och det är väldigt svårt att sova. Men nu kan jag säga att jag är glad och tacksam över att fått gjort det. Ha det gott !

 3. Visst kan bukplastik vara nästan ett måste efter en sådan stor viktminskning. Jag förstår däremot inte hur du kan överväga bukplastik men försöka undvika hallux valgusoperation. Jag tror bukpladtiken är betydligt mer riskfylld och att ha bra smärtfria fötter betydlugt viktigare. Jag hoppas du får göra båda två och att resultatet lever upp till förväntan. Lycka till!

  1. Tack för dina ord.
   Saken är att en bukplastik ligger så pass långt fram i tiden så det tar jag med en klackspark. Klart att jag vill göra den, men det sker inte nu, inte imorgon och inte nästa månad. Så det är inte så nära inpå, när jag väl har det klart för mig, så kommer jag också stå och vackla 😉 En hallux valgus operation… den är mer konkret, den sker nu som i NU, och ja… då blir jag hispig 😀 Men jag överväger mer o mer. Ska ta tag i träning igen och ballar foten ur igen så blir det operation oavsett vad hjärnan i mig säger… 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *