Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

11 veckor

11866363_10200903907755272_7301246333182679928_n

 

Tänka sig, det var 11 veckor sen denna kille tittade ut. Elva veckor… snart tre månader sen. Tre månader som bara flugit förbi… det känns som han bara varit med oss några dagar samtidigt som det känns som man känt honom hela livet. Det känns liksom så självklart att han är med oss, en del av mig och oss.

Sammanhållningen barnen emellan är faktiskt underbar att se. De stora liksom tittar till honom, skrattar och tar upp honom. Bara för att kramas lite. De yngre sätter sig gärna bredvid, gosar, pratar och klappar. Ger nappen eller bara håller handen… Isabella däremot, hon är ju minimamman här hemma. Hon vill helst bära honom, vilket hon såklart inte får. Hon kan hålla honom i famnen, i soffan och sådär. Men får hon bestämma så bär hon runt på honom likt en docka. Hennes docka. Hennes bebis.

Nåväl… David 11 veckor. Han rullar runt från rygg till mage, har gjort ett par gånger nu. Han skrattar gott. Han är ett matvrak och väger nu 6,3 kilo. Ja, han växer så det knakar, men man kan inte räkna med annat med det antal flaskor han häver i sig per dag (nej, jag ammar inte – inte alls faktiskt!). Han sover för det mesta gott, nu har det vart krux med sömnen efter att vi bytte NAN Sensetive mot Babysemp, men idag bytte vi tillbaka då det var ohållbart. Så den lugna, glada och tryggt sovande David är tillbaka. Gott det!

Han älskar vagnpromenader, sova utomhus och bara chilla. Att ligga på fårskinnet på golvet kan vara nog så intressant – vilket inte funkat alls med de andra barnen. De har vägrat att ”bara ligga” sådär på golvet liksom. Men David gör det utan protest. Ser han någon i närheten så är han nöjd liksom, men det kan innebära att jag pysslar i köket eller sitter vid symaskinen, då är han tillfreds.

Jisses, 11 veckor… snart sitter jag här och skriver – och då firar vi ettårsdag, sen femårsdag… tiden går alldeles för fort!

En reaktion på ”11 veckor

  1. Så fin han är.
    Jag har bara ammat några av mina barn och det olika länge. Alla har ammats i början eller mest mys ammat, men den huvudsakliga maten har varit tillägg och senare välling. Jag har inte kunnat ammat pga att barnen har varit för trötta och slösa som nyfödda, en fick astma efter några månader osv. Men tycker att tillägg/ välling fungerar alldeles utmärkt och mina har också sovit bra på nätterna. Tummen upp att man kan välja hur man vill göra. Då mår alla bra 🙂 trevlig helg till dig och din famil. Jag har inte glömt böckerna. Var tvungen att ordna fram en av dom. Skickar i mitten av nästa vecka. / Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *