Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Varför är man så dum…?

I mars var jag hos tandläkaren, och fick då veta att jag kan ”se fram emot” två rotbehandlingar. Han la ”täckförband” i tänderna och lät det vara, så skulle vi fixa behandlingarna efter att David kommit ut. Vi kom fram till att vi avvaktar graviditeten ut, då jag inte kände mig helt trygg med rotbehandlingar då han låg kvar i magen.

Nu är skrutten 10 veckor och jag har tänkt att kontakta tandläkaren under hösten. Det måste ju göras, det vet jag ju.
Men igår kom det…! AJ! Så in i nordens ont… Alvedon vid 14, vid 17, vid 21 och därefter varannan timme hela natten. Ja, det blev överdoserat – men jag hade heller inget val. Iom min magsäcksoperation bör jag inte äta ipren mm heller. Treo använde jag som gurgel,… men jag sväljer inte treo. Senaste dygnet har jag dessutom sköljt truten med Flux och Dentan närmare 100 gånger. Ja, det har gått närmare en halv flaska av vardera medel. Utan vidare resultat. Jag har haft lika ont ändå.
Alvedonen har tagit udden av värken, så jag liksom hunnit somna nån timme innan det varit dags igen.

Så idag ringde jag tandläkaren… Så hade de inga tandläkare!!! Nej, deras enda tandläkare var sjuk denna vecka så de står helt utan! Jag fick istället vända mig till Tibro. Tid kl 11… var bara att härda ut! Men med vetskapen att hjälp är på väg så funkade det ju – även om jag stod på svältkur (kunde inte äta något)

Kom dit och det första jag fick veta ang. tanden var att de inte visste om den gick att rädda. De befarade att roten kunde ha gått av, eller att väggarna skulle spricka (de var tydligen riktigt tunna – så pass tunna att hon liksom fick skära ner tandväggarna i förebyggande syfte). Men den gick att rädda. Ont gjorde det – som f*n. Trots bedövning. Men berodde troligen på inflammationen som var. De gick ner i rotkanalen och rensade (massa var!) och ja… halva rotbehandlingen är nu klar och jag blev 900kr fattigare. Ont har jag ännu – men det kommer bara bli bättre.

Penicillin dessutom. En veckas dunderkur med penicillin då ansiktet börjat svullna. Tandkött och insidan av kinden är jättesvullet och påverkar även tänderna (den aktuella tanden misstogs dessutom för att vara lös just pga inflammation och svullnad). Om tre veckor ligger jag i tandläkarstolen igen – för att fylla upp rot/tand.

Summan av kardemumman: Jag bytte folktandvård. Igen.
Att stå kvar på en tandläkarklinik som inte har någon tandläkare känns lite konstigt. Eller ja, de har EN. Men patienter för kanske 10 tandläkare…? Nä, då byter jag hellre. Dessutom utan kösystem eller något, jag fick den tandläkare jag var hos idag, och hon var helt underbar. Några år kvar till pension, men nog ska hon hinna fixa till mina tänder innan dess 😉

För nu ska jag inte dra ut på det där längre… varför gör man det egentligen? Varför väntar man hela tiden? Varför är man så dum? Varför inväntar man tandvärk och det där faktumet att man MÅSTE till tandläkaren AKUT?
Jag är sån. Hela tiden. Förmodligen är det väl mycket att det kostar så mycket med tandläkarbesök och behandlingar. Det är ju inte gratis precis. Nog för att de har ett system liknande sjukvård, men med högre siffror. Det borde ju gå på samma… tycker jag. Dessutom kan man ju bli riktigt, riktigt sjuk av karies t.ex. Så sjuk att det sätter sig på resten av kroppen, och i allra värsta fall kan ta livet av en…

2 reaktioner på ”Varför är man så dum…?

  1. Hej!

    Vi jobbar just nu med ett program som skildrar storbarnfamiljer och barnens aktiviteter inom sport. Skulle gärna vilja ställa några frågor! :)
    Vänligen skicka ett e-mail till min mailadress för kontakt.

    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *