Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Skara Sommarland

DSC_0137

Vi tillbringade en hel dag på Skara Sommarland. Efter flera veckor av regn och rusk så kom äntligen sommaren och solen. Så vi passade på att njuta på sommarland från öppning till stängning! Underbart! Vi tog med min syster för att kunna utnyttja även hennes två ögon när det gäller vilda barn som drar åt varsitt håll (men de höll sig ändå i skinnet under hela besöket) och så tog vi med ett extra barn som redan hade säsongskort fixat :)

Jag har åkt till Sommarlandi stort sett varje sommar sedan jag var liten, varje år med samma förtjusning. Även om jag själv inte åker lika mycket karuseller idag som jag gjorde för några år sedan 😉 Men idag njuter man ju av att se barnen skratta, leka, åka och ha roligt.

Det är många fördelar med just Skara Sommarland. Dels ligger det nära, så nästa år lutar det åt säsongskort för hela familjen… dels kan man låna skrinda och man kan då dra runt på fika/mat eller annat utan att slita sig fördärvad. Sommarlandet är uppdelat i olika ”land”, typ tivoliland, kotteland, motorland och badland. Vi uteslöt badlandet av den enkla anledningen att det var fullt med folk där och vi ville få ut så mycket som möjligt av det andra denna gång. Så mina bilder är tagna i resten av parken.

DSC_0177 DSC_0171

Mest tid spenderade vi såklart i tivolilandet, favoriterna blev attraktionerna Rodeo, Newton, Fyren och gruvbanan. Newton är som Lisebergs flumeride – superskoj. Tur att det var fint väder så man torkade fort 😉 Jag vart ju dyngsur varje gång jag gav mig på den!
Fyren är som ett mindre uppskjut kan man säga, barnen älskade den! De skrattade och tjöt av förtjusning. Rodeo däremot går inte bara upp och ner, den går överallt. Som vilda kossor ja. Shit, där vart jag snurrig kan jag lova. Jag brukar som sagt undvika karuseller numera men i år åkte jag dit… men kul var det!

DSC_0287

Skara Sommarland har även sett till att det finns grillar att tillgå för deras besökare, utöver alla de restauranger som finns att besöka. Det gillas! Vi körde grillat till alla, enkelt och gott. Samtidigt som pappan passade på att grilla så hade barnen kul med karparna… ja karpar! Hela sjön på sommarland innehåller såna där fiskar med munnar som sugproppar. Jag personligen tycker att de är läskiga, men barnen var av en annan åsikt 😉

DSC_0223

 

Barnen förvånade dessutom ordentligt när både Rasmus och Jonathan vågade sig upp i tranan. En av sörre attraktionerna, och som barnen tittade på med skcäkblandad förtjusning från början. Men de vågade – och vad de växte på längden av det där :) DSC_0195

 

Med oss hem hade vi ju lite godis också, förstås. Pappan drog iväg två brickor på Gott & Blandat-hjulet och vann därmed en stor låda med just gott och blandat. Samt att Alex, som var med oss denna dag, vann en tvåkilosförpackning med Plopp!

Priset för att gå in på Skara ligger idag på 329kr men det är det helt klart värt! Det är ju faktiskt inte bara entré, du har fria åk i samtliga karuseller, du får bada så mycket du vill, du har fri tillgång till grillar och andra bekvämligheter. Du har dessutom alltid trevlig personal och tillgå – vi möttes av glada leenden oavsett vad vi besvärade med – vi behövde både det ena och det andra. Alltid var de lika trevliga! Sånt gör att man inte alls tvekar på att komma tillbaka!

 

En reaktion på ”Skara Sommarland

  1. Skara Sommarland är vår favorit också! Fast två år i rad har det varit dåligt väder när vi varit där. Varje gång vi varit där och vi frågar barnen vad som varit mest roligt så är det fiskarna. I år hade vi med oss massor med mat till fiskarna :-)

    Vilken härlig dag ni verkar ha haft!!
    Kram
    http://blogg.loppi.se/mammalinda/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *