Sommarens vinstchoklad måste ju gå åt på ett eller annat vis, och jag är inte längre något fan av att äta choklad som den är. Så då bakar jag gärna upp den istället.
Idag fick jag ett sådant ryck – det blev lite blandat. Däribland dessa otroligt smarriga tobleronesnittar! Typ kolakakor men med hackad toblerone i. Tre små bitar räckte för dessa omgång – lagom mycket choklad 🙂 själv har jag mer sirap i kakorna än vad man brukar ha i såna här vilket också ger segare kakor (det gillar vi!). Men räkna då med att du behöver lite extra mjöl vid utbaket 🙂
- 200g smör/margarin
- 2 dl socker
- 2 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk sirap (ljus)
- 4 dl vetemjöl
- 100g toblerone
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp. Hacka tobleronechokladen innan du tillsätter den.
Dela kakdegen i fyra bitar. Rulla ut dessa så att de är lika långa som plåten (ha bakpapper under degen). Platta till lite.
Ha bara två rullar per plåt. De flyter liksom ut lite i ugnen så har du förr än två kommer de flyta ihop.
Grädda mitt i ugnen, 175grader, i 10-12 minuter. Låt svalna lite (men inte hårdna!) innan du skär kakor av det.
Det där låter himmelskt gott ju!
Mums, så gott det låter och ser ut!