Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

Torsk i ugn med räkor och ost

11046342_10200590783127352_307086100874416655_n

 

Vi åt fisk igår… och konstigt nog så var maken sugen på fisk idag igen. Helt plötsligt, bara från ”ingenstans” så har han ett ständigt sug efter fisk verkar det som. Tur att jag älskar de där simmande sakerna då – för fisk äter jag gärna. Så idag blev det torsk i ugn. Så nedrans gott, även om det kanske inte SER jättegott ut.

3 stora morötter
10-15cm purjolök
1 paket torsk/vit fisk
1-2 tomater
2-3 dl frysta räkor
3 dl matlagningsgrädde/vispgrädde
Dill i valfri mängd
Salt, svartpapper, timjan
Ost, riven eller hyvlad

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i slantade morötter och hackad purjolök och låt koka i ca fem minuter (morötterna ska ha börjat mjukna lite lätt). Häll av och lägg morötter/lök i en ugnsform.
Hacka tomaten och strö den över morötterna/löken. Sen lägger du tärnad fisk över tomaten.
Häll över räkorna som du ev halvtinat i varmt vatten.
Blanda matlagningsgrädde med dill och salt. Häll grädden över fisken. Krydda med svartpeppar och timjan.
Strö över riven ost (eller använd någon god hyvlad ost – idag körde vi ”Kajsa varg” och tog port salut!)

Skjuts in i ugnen, 180-200 grader ca 20 minuter. Du ser när den ser fin ut, och känner doften av fisk!
Serveringsförslag; Potatis! (kokt, pressad, mos eller vad du nu önskar) är jättegott till, gärna en grönsallad också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *