Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Hinnsvepning utförd!

11252598_10200591925555912_4371125542841159597_n
Jag och bulan… snart är Kalaspuffen ute och bulan försvinner (för ett tag) 😉 

Hoppla ja, idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Inte hos min vanliga, för hon är fredagsledig. Utan hos en som jag endast träffat någon enstaka gång. Men det gick fint, lika lågt blodtryck som vanligt – jag är lågtryckare så ett blodtryck på 100/50 är helt normalt även om jag sprungit i trappor 😉

Men nåja, dagens besök hade inte fokus på det. Utan på en hinnsvepning.
Det konstaterades att David ligger låååångt ner, även om huvudet inte trängt igenom bäckenet än (fast det är nog rätt gött ändå), allt är moget (vilket det varit ett tag nu) och jag är fortfarande 2 cm öppen. Status Quo?
Men ja… lirkade hon lite så öppnade det sig mer – men det slöt sig liksom efteråt. Ja, ni som fött barn förstår nog vad jag menar.. Ni andra får klura lite… 😉 Tappen finns en liten, liten bit kvar av – men det är medium/framåtriktad, vilket också tyder på att det är ”klappat och klart”. Allt kan komma att gå väldigt fort när det väl startar…

Så ytterligare en gång fick jag information om hur jag går tillväga om han bestämmer sig för att komma med buller och bång – och vi inte hinner in. Vad gör vi om han kommer hemma? Vad gör vi om han kommer i bilen? Många frågor, minst lika många svar… men jag känner mig någorlunda säker på min sak nu.

Hinnsvepningen gjordes utan problem. Visst känns det, även om det inte gör ont som i ONT! Efteråt däremot så har det vart jämna plågor. Men inget som inte går att uthärda. Vi får väl se hur det artar sig… jag har inga jättestora förhoppningar. Har ju blivit hinnsvept ett antal gånger förut utan nån vidare effekt. Men visst hoppas man ändå…

To be continued…

3 reaktioner på ”Hinnsvepning utförd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *