Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Det tar sig…

11127494_10200453336771279_8060990655727319596_n

Att välja tapeter till killarna var inte det lättaste man gjort – men det gick bra ändå. Det är egentligen samma sak var gång man ska till att köpa målartillbehör eller annat vid renovering.
Nu var det mycket att ta hänsyn till – dels ville jag inte att vi skulle ta någon jättedyr tapet – alla vet ju hur barn funkar… riva tapeter i skarvarna är ju bland det roligaste som finns… och måla på tapeterna är riktigt svinkul! Så nej, en hyfsat billig tapet ville jag ha.

Inte alltför skrikigt heller. Conny pratade om fyra väggar i fyra olika färger, typ en knallröd, en djupblå, en skrikgrön och en pippigul. Men nä – någon måtta får det vara på tokigheterna :)

Så ränder eller prickar, båda tapeterna var i diskreta toner och med ett mönster man liksom ”kan leva” med. Valet föll, efter mycket velande, på ränderna. Det är jag glad för… nu är halva rummet färdigtapetserat, och jag är riktigt, riktigt nöjd! Grabbarna springer in och ut och berömmer pappa för hur duktig och BRA han är :) (jag gör inte mer än att kleta tapetklister på tapeterna haha!). ”När är rummet färdigt”, ”Kan ni göra klart rummet nu” ”Åh jag vill sova här nu” – ja förväntningarna är höga, och vårat mål är att även golvet ska vara lagt innan påsk. Kanske även nyinköpta element på plats liksom tak- och golvlister. Spännande att se slutresultatet sen! :)

Idag hade vi besök också, mamma och pappa kom hit i förmiddags. Trevligt med en pratstund sådär efter att man vaknat till liv – så slipper man dricka förmiddagskaffet ensam liksom. Mycket tjöt blev det, och avslutningsvis fick de hjälpa mig att få ut den bedrövliga heltäckningsmattan från grabbarnas blivande rum. Den blå mattan, avskyvärd – och har legat där sen 70-talet! Fy, jag säger då det… aldrig i mitt liv att jag kommer rekommendera någon en heltäckningsmatta… snacka om att det är som gjort för astma och allergi! Nej, nu ska det på ett nytt golv istället – kommer bli riktigt bra tror jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *