Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Ugnsgratinerad kassler med ljuvlig sås

Huvvaligen, hela dagen har vi suttit här utan internet… ”kabelbrott” i Tidan vilket innebar att vi vart internet- och tvlösa fram tills i eftermiddag. Kul värre, men dagen har ju gått ändå 😉 Fått lite annat gjort, som städning t.ex.

Matlagning också, vilket iochförsig är ett måste varje dag ändå. Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde. Så gott.

11045388_10200344164042029_4616567986786085365_n

 

Receptet är som följer:

2 gula lökar
2 paket bacon
Champinjoner i önskad mängd, jag hade ca 125g (1/2 paket)
7,5 dl grädde
2 msk tomatpure
3 msk maizena redning
1 flaska vitt matlagningsvin (33cl)
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
Dragon, salt
1,2 kilo kassler

Hacka löken och strimla bacon. Fräs i en panna. Skiva champinjonerna och lägg i dom också. Fräs ihop en stund.
Tillsätt 2 msk tomatpure och vitt vin. Puttra 5 minuter.
Häll i grädden, lägg i buljongtärningen och krydda med dragon och paprikapulver. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
Smaka av såsen och red av den med maizena. Krydda ev. med salt och peppar om du tycker att det behövs.

Skiva kasslerna och lägg i en form. Häll såsen över kasslerna.
Skjuts in i ugnen, 175 grader ca 20-25 minuter.

Serveras med fördel till ris och sallad, kanske som i mitt fall – klyftad tomat. Så gott!

 

Nu väntar en kväll med köttleverans och melodifestival – hoppas på ett bättre startfält ikväll än vad det varit de tidigare deltävlingarna! Jag låter tävlingen om fribiljetter till barnmässan i Skövde fortgå tills imorgon bitti eftersom jag inte kunnat kolla detta under dagen. DU TÄVLAR HÄR!

One thought on “Ugnsgratinerad kassler med ljuvlig sås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *