Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Recept: Fläskkarre i sambalsås (i ugn)

11001875_10200318244714062_7828842330521422959_n

 

Idag åt vi en gryta på rådjursfärs här hemma, som påminde en aning om gulash. Riktigt god faktiskt, efter 10 timmar på långkok så vart det gudagott. Men dagens mattips blir ett helt annat, det blir den middag vi hade igår. Vi bröt av alla våra viltmiddagar med en middag av Mr Nöff-Nöff. Fläskkarre som gjordes i ugn med en sambalsås. Så otroligt god. Gjord med mycket inspiration av underbara Åse, som för övrigt har en massa goda recept att ta del av!

10 hyfsat stora kotletter av karré
7 dl vispgrädde
7 dl creme fraiche
3 tsk sambal oelek
1,5 msk kalvfond
en skvätt soja, mycket för färgens skull
Ljus maizenaredning
salt & peppar efter smak

Lägg kotletter i en ugnsform. De ska vara upptinade sen tidigare.
Koka upp creme fraiche, grädde, sambal oelek, soja och kalvfond i en kastrull. Red av med maizena, den ska inte bli krämig, men jag vill inte ha den riktigt gräddflytande heller.
Smaka av med salt och peppar. Täck kotletterna med såsen.

Skjuts in i ugnen, falsen under mitten använder jag. 175 grader.
Efter drygt två timmar var mina klara… köttet lossnade lätt från benen och det vart lite ”pulledpork-style” över det hela, med en krämig, gräddig sås. Tillsammans med ris och färsk tomat vart det kalasgott. Riktig helgmat, fast på en torsdag för vår del 😉

One thought on “Recept: Fläskkarre i sambalsås (i ugn)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *