Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Dagens tvårätters

DSC_1068

Söndagen till ära så avnjöt vi åtminstone en tvårätters idag (fast det gjorde vi igår också om sanningen ska fram). Middagen blev en god rådjursstek, potatis, smörstekt vitkål & morot med en gräddsås. Första gången jag tillagar rådjur någonsin, men en rätt som helt klart kvalificerar sig som topp3 bland de godaste rätter jag fixat. Köttet liksom smalt i munnen… får väl vara glad för att jag är opererad och inte kan äta så mycket – annars hade jag nog suttit och ätit i någon timme 😉 Så gott var det!

Till efterrätt (en stund efter, då jag själv inte pallar efterrätt så nära inpå) vart det mjölkchokladpannacotta med vaniljgrädde och bär. Blåbär och färska hallon. Sött, men inte lika sött som den där Ahlgrenspannacottan som barnen fick på nyårsafton, så en liten portion räckte gott o väl – halva min gav jag dessutom bort – varning för dumping annars 😉 Men barnen åt med ett leende :)

mjölkchokladpannacotta

 

2 thoughts on “Dagens tvårätters

  1. mmm men hur gott såg inte det där ut då ?? Konstigt att andras mat de lagar alltid ser goare ut än ens egen =)

    Önskar en fin fortsättning på veckna kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *