Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Nyårsmeny ala Nilsson Pettersson

GOTT NYTT ÅR till er, hoppas att ni hade en underbar nyårsafton.
Det stod länge oklart vad vi skulle göra på nyår – men så frågade jag mina föräldrar vad de skulle göra. Det slutade med att de, tillsammans med min syster och svåger, kom ut även på nyårsafton :) En mycket trevlig eftermiddag/kväll blev det, men menyn komponerad av mig själv :)

Första gången i mitt liv jag komponerar ihop en trerättersmeny sådär – och flera av momenten vad, för mig, helt nya. Har t.ex. aldrig gjort pannacotta i hela mitt liv. En skagenröra tycks väl inte heller vara någon big deal kanske, men jag har då aldrig gjort det… och oxfilén har jag hört ska vara ett riktigt bekymmer. Men nja, jag måste säga att det hela slutade väldigt lyckligt. Fick faktiskt beröm för maten mer än en gång – så jag är mer än nöjd, och fick väl ”blodad tand” – för det var första, men långt ifrån sista, som jag bjuder på trerätters sådär 😉

Förrätten bestod av en toast skagen. Smörstekt med med hemgjort skagenröra, stenbitsrom och en dillkvist.
Varmrätten vart oxfilé med hasselbackspotatis, baconlindad haricot verts och en örtsås (bland annat färsk basilika och persilja i, tillsammans med vitt matlagningsvin).
Efterrätten delades i två. Barnen hade själva önskat en pannacotta på Ahlgrens bilar, så det fixade jag en treskiktad – som vart fin. Vi vuxna avnjöt en hallonpannacottapaj som vart ljuvlig enligt mitt eget tycke (och det ska mycket till för att jag ska vara nöjd med egna kreationer). Färska hallon både i och på gjorde så mycket. Helt klart något som kommer göras igen, igen och igen! Fräsch och härlig hallonsmak – har redan planerat för att testa med både jordgubbar och blåbär också!

DSC_0956DSC_0963DSC_0969DSC_0964DSC_0986

3 thoughts on “Nyårsmeny ala Nilsson Pettersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *