Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Reaktion på vaccin!

DSC_0395

Igår var vi ju på BVC med lillskruttan, ettårskontrollen. Hon fick även vaccinationen som tillhör ettårskontrollen. Dvs difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och pneumokocker. Två sprutor. Ett i vardera lår.
Plågsamt, enligt mig. Jag avskyr sprutor – men försöker visa så lite som går. Ledsen blev hon iallafall – såklart. Vem skulle inte bli knäckt om någon stack en – i båda benen samtidigt? Men kanske bättre än att bli stucken i ett ben i taget – och på så vis behöva få sticket två gånger? Vad vet jag…

Nåja… de andra har inte fått nå vidare reaktioner på sprutorna. Men Isabella fick feber sist. Inte mer än så. Den här gången tog det värre, suck. Hon var verkligen inte sig själv igår… den vanligvis griniga Isabella hade gått och gömt sig. Glad var hon inte dessvärre – men trött. Så in i nordens trött.

Hon somnade först i famnen, vilket hon aldrig annars gör. Sen sov hon i flera timmar på våran säng… utan att störas av att någon annan höll låda (Rasmus, Jonathan och Noah sprang ut och in här). Hon lades i sin egen säng efter blöjbyte och ombyte vid sisådär 23-tiden. Fortfarande helt avdäckad. Sov sen hela natten, fram till 9.30!

Så ungen har alltså varit tvärdäckad sen ca 17-tiden igår eftermiddag till 9.30 idag. Dvs 16,5 timme! Att få i henne något att äta under tiden har alltså varit stört omöjligt – inte undra på att hon slängde i sig en smörgås det första hon gjorde när hon vaknade! Vatten har hon dock druckit lite grann mellan varven, då hon vaknat till några få gånger under senare halvan av natten. Men inte mer än så…

Idag är hon dock pigg – konstigt? 😉 Men lite grinig… kanske är den extremt långa sovtiden som gör sig påmind nu?

3 thoughts on “Reaktion på vaccin!

  1. Hej!
    Kul att du är med i lucka 10! Din kommentar med svaret på frågan publiceras när tävlingen är avslutad så att ingen använder sig av ditt svar, utan själv får leta upp det. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *