Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Tom & Jerry – den stora kapplöpningen

10424290_4892910175912_7095136774397191606_n

Barnen fick några spel av sin gammelfarmor och gammelfarfar som de skickat med mina föräldrar, så vi fick hem dessa igår. Givetvis kunde inte barnen hålla sig, utan det skulle spelas direkt! – och jag som älskar sällskapsspel var väl inte sen med att säga ja.

Så Tom & Jerry – den stora kapplöpningen fick det bli. ”Årets barnspel 1992”, så vi snackar inte någon spelnyhet direkt 😉

Utgivare: KÄRNAN
Ålder: Från 4 år
Antal spelare: 2-5

Spelet är otroligt lätt att förstå sig på, reglerna är enkla och spelomgången går snabbt så ungarna inte hinner tröttna, ca 15 minuter så är omgången slut.
Du startar och slutar på samma ställe, ska ta dig runt planen och vara den som först kommer i mål.

Men den karaktär du är från början är inte alls säkert att du är när du går i mål. Allt kan ändras under spelets gång. Du flyttar två karaktärer i taget och säger inte vem du är. Plötsligt kan du få byta kort med vem som helst, och spelet får en helt ny vändning. Det ger barnen en möjlighet att utveckla sitt tänkande, ”vilket är smartast – ska jag gå med en gubbe eller ska jag byta gubbe med någon?”, sen gäller det ju att försöka hålla koll på vem som är vilken karaktär 😉

Det vart inte en omgång för oss igår kväll. Inte två heller. Snarare 17! Men kul hade vi!
Till och med de stora grabbarna var med sista omgången och tyckte att det var skoj! Tummen upp!

 

Desktop7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *