Till jul har vi oftast älgköttbullar, utan dom är det liksom inget riktigt julbord (enligt mig då). Älgköttbullar är såå mycket godare än andra bullar, och idag testade jag mig fram och kom fram till att det här kommer köras till jul. Så goda, så mjuka och så juliga! Mums! (är glad att det blev lite köttbullar över, då finns det till kvällsmaten sen!) 🙂
Du behöver:
1 kg älgfärs
1 gul lök
2 dl grädde
2 medelstora ägg (har du små ägg så ta 3!)
1 dl ströbröd
0,5 tsk timjan
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1 msk kryddpeppar
2 msk socker
Riv löken. Blanda sen alla ingredienser för hand! Smeten ska liksom precis ”gå ihop” och inte arbetas med maskin eller visp. Ställ i kylen ca 20 minuter.
Rulla lagom stora köttbullar.
Förstek i panna, med smör/margarin. Lägg över på plåt och kör i ugnen, ca 150grader, i 20 minuter.
Snabbt, smidigt och så mycket godare än de ”vanliga” köttbullarna!
(kryddpepparn ger en lite juligare smak, det gillas!)
PSST! Ni kommer väl inte att tävla om den söta snuttefilten från Sojka Design? Kika HÄR!
Älgfärs är utan tvekan den godaste färsen tycker jag, så grymt gott! 🙂