Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

Det där med sex..

Ska det verkligen behöva vara sån tabu som det verkara vara idag? Det där med sex menar jag..

Man läser tidningar och media – och ganska snart inser man vinklingen i många artiklar. Sex är tabubelagt, mer eller mindre. Knepigt egentligen, då jag anser att detta borde vara mer naturligt.
Kanske inte något man diskuterar vid matbordet, eller något man pysslar med på öppen gata. Men ändå något som inte behöver smutskastas eller hymlas om. Eller tänker jag fel nu?

Likaså det där med hjälpmedel. Jag har själv varit återförsäljare av sexuella hjälpmedel, ett spännande jobb med mycket kundkontakt. Där och då, på dessa visningar, var sex och samlevnad naturligt att prata om. Man skrattade och hade roligt, det var lika naturligt som fotbollsmatchen på TV!

På vissa event jag varit på har man fått något i sin goodiebag, det har kunnat vara glidmedel, knipkulor eller en rabattkod på en hemsida som säljer just hjälpmedel. Kul, tycker jag, då detta gör att många kanske får lättare att prata om just sex och samlevnad. På ett mammamingel hade vi till och med en föreläsning i ämnet, och jag kan lova att det var en mycket lättsam stämning i salen med ett 50-tal mammor som skrattade så tårarna rann! Underbart!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *