Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Chokladbollar på LCHF-vis

10307427_4336409183735_3633231676050377659_n

Jag lever ju som ni säkert redan förstått mycket på LCHF nu. Jag mår ”görsketabra” på det som västgötarna uttrycker det. Gallan gör sig påmind allt mindre, vågen fortsätter neråt i sin egen lilla takt och jag mår helt enkelt bra.

Idag kommer mina föräldrar hit och givetvis vill jag bjuda på fika. Eftersom de också äter enligt LCHF så tänkte jag att jag kunde bjuda på något som faktiskt passar fint för denna livsstil. Chokladbollar går alltid hem – och visst kan man göra LCHF-chokladbollar! Smakar inte direkt som de ”gamla vanliga” – men det gör inte så mycket. ”De gamla vanliga” tycker jag är ganska torra och tråkiga – de här blev saftigare, godare och nästan lite ”nötiga” i smaken (beror nog på mandelmjölet kan jag tro). Gött!
En chokladboll här är faktiskt, tro det eller ej, 0 kolhydrater. NOLL! Så idag tänker jag unna mig en chokladbollar utan ett uns av dåligt samvete :)

100 g smör
2 dl kokosflingor (+ 1dl till garneringen)
3 dl mandelmjöl
2 msk kakao
3 msk kaffe (eller vatten om man inte önskar kaffe i)
0,5 dl stevia strö

Vispa ihop smöret med stevian så det blandas ihop ordentligt.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa en liten stund.
Rulla bollar, rulla dessa i kokosflingor och ställ sedan kallt tills de ska serveras!

 

4 thoughts on “Chokladbollar på LCHF-vis

 1. Men vänta nu, både mandelmjöl, kokosflingor och kakao innehåller kolhydrater, så hur kan bollarna bli helt utan kolhydrater? Visst kolhydratsinnehållet är lågt men inte noll.
  Goda är de dock säkert! :-)

  1. Mandelmjöl 7 g
   Kokos 3 g
   Kakao 1 g

   Totalt 11 g kolhydrater. Dela detta på 30. Det är inte direkt några kolisar att prata om – för nöjd är man efter 1-2 bollar – dvs inte ens en liten kolhydrat :) Men det var kanske inte helt rätt att skriva ”nolL” kolhydrater ändå :) Rät är isåfall 0,37 g kolhydrat per boll :)

 2. Läste på kostdoktorn senaste analysen som gjorts på mandelmjöl är att den innehåller ungefär dubbelt upp m kolhydrater än vad som anges. De började gräva i det då mandelmjöl inte anges så lågt någon annanstans i hela värden haha! Fast det är ju ändå bättre än vetemjöl och nångång i bland funkar ju 😉 de här lär jätte gott skall prövas någongång :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *