Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Första veckan med LCHF

1907322_4303087310709_6991810268601164350_n

 

Första veckan med LCHF-kost är avklarad och jag måste säga att det gått över förväntan. Jag är glad och otroligt tacksam för att min mamma tog sig tid att förklara lite.
Tidigare har jag slått denna livsstil ifrån mig av flera anledningar. LCHF liksom? Hur hållbart är det att vräka i sig fett? För det är så jag tänkt. Att man i princip lever på vispad grädde och majonnäs!

Men jag mår otroligt bra på denna kost. Majonnäs har jag svårt för, men det kan funka någon gång, som enkelt litet tillbehör. Grädde använder jag dock dagligen.
Men i det stora handlar det ju mer om medvetna val. Ska förklara detta närmare, men inte just nu.

Dessutom var jag rädd, jag har ju hört att fett triggas gallstensanfallen. Men det verkar inte vara hela sanningen. I kombineration med kolhydrater, visst – då kan jag köpa konceptet. Men inte enbart fett.
För jag har fått ett enda gallstensanfall senaste veckan. Ett enda. Det var när jag mosade in paranötter i brist på lunch en dag, inte annars. Jag kan till och med äta ägg utan att få ont. Äpple och gurka har jag inte vågat testa.
Jag är piggare, känner mig mer välmående överlag – och dessutom rasslade det till på vågen ordentligt.
Sju kilo på en vecka. SJU KILO!
Huvudvärken är ett minne blott, magen fungerar som den ska för en gångs skull och ja… jag får äta god mat. Mat som man njuter av, och som man blir mätt av (ganska snabbt kan tilläggas)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *