Igår var inte inspirationen för matlagning den bästa, men något med kalvkött visste jag ju eftersom det låg en köttbit på ca 1 kilo i kylskåpet 🙂 Det blev en gryta som vart – GOD!
Det vart liksom lite som ”biff stroganoff” fast ändå inte. En liten dutt cayennepeppar gjorde susen!
1 kilo kalvkött
1 liten gul lök
250g tärnad bacon
200g färska champinjoner
ca 3 dl vispgrädde
1-2 dl creme fraiche (inte lätt)
Svartpeppar, cayennepeppar
Soja (för färgens skull)
Strimla köttet i önskad storlek. Bryn köttet i olja och lägg sen åt sidan.
Fräs lök, bacon och skivade champinjoner tillsammans.
Tillsätt köttet och blanda ihop, låt fräsa en stund. Krydda (salta inte, baconet är salt och extra salt sägs dra ur smak ur köttet!). Jag tog svartpeppar och lite cayennepeppar.
Tillsätt creme fraiche och rör runt ordentligt. Tillsätt sen grädden och låt puttra ett par minuter, jag lät det stå i ca 10 minuter. Häll sen i soja i önskad mängd, för färgens skull.
Servera med grönsaker!
Personligen använer jag gärna isbergssallad, gurka äter jag inte pga gallan.
Tomater kan ju vara gott till. Eller broccoli som tillbehör kanske, istället för typ potatis? 🙂
Skiva blomkål och stek i rapsolja i ugn ca 200 gr och det smakar som stekt potatis.
Låter gott gott!
Mmm mums!
Kalv är ju bara så gott!
Har du provat att skala gurkan? Funkar för några av mina vänner som har samma problem.
Kram Maya