Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Det här med LCHF

10313145_4283337616979_4166079060893305325_n
Dagens middag; Kalv- och bacongryta a´la LCHF!

Det här med LCHF måste ju inte betyda att man ska gå ner i vikt, eller?

Efter att ha diskuterat lite löst med mina föräldrar och sen funderat några extra gånger efter det – så fick det bli så. Maken har sagt flera gånger att han velat köra just LCHF men jag har totalvägrat. Mycket eftersom jag har gallsten och därför kan ha svårt med grädde och majonnäs, alltså när det blir mycket fett. Har därför gärna ätit förhållandevis fettsnålt.

Men dra på trissor, jag gav det en chans.
Och ingen risk att jag ångrar det hittills. Jag kört ett par dagar, minskat ett par kilo (ja, ett par stycken faktiskt!) och mår ärligt talat skitbra! Jag äter vrålgött, är konstant behagligt mätt och inte sötsugen för fem öre. Får jag suget efter att tugga på någonting tar jag några nötter så stillas det direkt. Eller några ostskivor med smör på!

Frukost kan vara t.ex bacon och ägg. Hur gött är inte det liksom? Ev. med en liten klick majjo till! Likaså på kvällen – eller så blir det som ikväll, en tallrik med keso, oliver och tonfisk. Snuskigt gott! Annars är det mycket kött och sås. Jag älskar kött, jag älskar sås – så det är ett vinnande koncept!
Konstigt nog har gallan inte retat upp sig än. Ingenting faktiskt. Har inte haft ett gallstensanfall överhuvudtaget sen jag påbörjade mitt kolhydrattänk. Är det inte lite lustigt?

För varje gång jag ställer mig på vågen så visar den mindre siffror – och vissa dagar kan jag ställa mig både två och tre gånger (ja, jag vet, jag är störd!). Säkert mycket vätska nu första dagarna och sådär, men jag är ju skitnöjd ändå liksom – för nu har jag bara 7 kilo till normalvikt! SJU KILO!!! SJU!!!

Maken min hittade adaptern till våran crosstrainer också, gissa vem som blev typ sådär riktigt toklycklig? Jo, jag såklart! Nu kan jag träna även när han jobbar, vilket är en omöjlighet annars.

Så… LCHF is the shit! Im lovin´ it!
Frågan är om jag ska lägga upp recept på den LCHF-mat jag gör? Vad säger ni?

10313490_4279513441377_5545079599782983210_n
Gårdagens middag; Nötfärsgratäng med bacon och extra ost

6 thoughts on “Det här med LCHF

 1. Vilken resa du har gjort!! Jag är verkligen superimponerad!! Skulle tycka att det var kanon om du ville dela med dig av dina LCHF-recept. Kram!

 2. Vill du dela med dig av dina recept så tycker jag du ska göra det!
  har ofta funderat på LCHF men att få med en potatisodlande bonde på det är inte det lättaste. Men tänket är inte helt fel. ATt börja tänka om och att få in mer grönsaker och andra alternativ i kosten och livet.

  1. Jo jag kommer nog lägga upp ett och annat recept :)
   Grönsaker är ju lite si sådär med då, eftersom de ofta innehållet mycket kolhydrater. Äter typ bara isbergssallad när det gäller grönsakerna. Sen oliver, sparris och sådär. Men inga underjord-grönsaker iallafall, sällan annat heller. Kött, ägg osv :)

 3. Att LCHF fungerar som viktminskningsmetod kan man ju se men vad händer med de inre organen på sikt. Jag tror inte att det är en diet som man ska för all framtid.
  Såg du inslaget på Nyheterna om två läkare (enäggstvillingar) som testat LCHF och GI. Var sin metod under ett antal veckor Båda gick ner i vikt de sa inte hur mycket men vad som var intressant var att han som åt LCHF hade förlorat muskelmassa och så var det något med insulinet också som jag tyvärr inte kommer ihåg men det var negativt. Nu var det här ju en liten undersökning men intressant. Hoppas att de gör en större undersökning.
  Sen vill jag gratulera dej till din fantastiska viktresa det måste vara härligt att snart vara i mål. Din operation borde väl också hjälpa dej att hålla vikten sen för det är ju det som är så svårt.

  1. Hej! :)
   Ja LCHF som långvarig metod vet jag inget om, om jag ska vara ärlig. Jag tror inte att det är bra att hålla denna ”diet” resten av livet iallafall. Och kolhydrater behövs ju för musklerna sägs det, är väl därför man ska äta det vid träning om jag minns rätt från skoltiden :)
   Jag ska kanske inte säga att jag går efter LCHF till 110% heller, men jag försöker :) När jag äter min tallrik med keso, oliver och tonfisk är det inte särskilt mycket fett jag äter, men heller knappt några kolhydrater. Det är lite ”lowcarb”tänket jag vill ha när jag äter. Tänka i kolhydrater liksom.
   Inte enbart för att gå ner i vikt, har ju inte så lång bit kvar nu. Utan även för att få må bra… under denna tid jag hittills kört lowcarb så har jag inte haft ett enda gallstensanfall, jag går aldrig hungrig och lider heller inte av något som helst sötsug. DET känns riktigt bra :)

   I tid och längd tror jag att det är bra att ha en sund relation till alla sorters livsmedel :) Lite av allt liksom. Men jag ska ju, även enligt sjukvården, prioritera protein och ta bort kolhydraterna iofs. Kommer försöka tänka i kolhydrater ett tag framöver, kanske tills målvikten infunnit sig – sen får vi se hur jag agerar efter det.

   Det är ju just den biten du nämner, att hålla vikten. Det är det ja ALLTID haft så svårt för. Innan op. Jag hoppas att jag numera kommer kunna hålla den lättare, att kanske komma ifrån det här med att ställa sig på vågen 2-3 gånger per dag bara för att se att man inte gått upp något osv. Det är något jag får jobba på :)

   Tack för dina ord! <3

 4. Gallan behöver fett. När jag åt fettsnålt så hade jag gallkramper jämt. Och nu när jag äter lchf så har jag inga gallkramper.
  .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *