Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Operation 26 maj

10311769_4270234409407_6544281572208658228_n

 

Nu har den kommit. Operationstiden. Eller operationsdagen iallafall – tiden får jag fredagen innan (jag opereras på en måndag). Nervös? Ja, det är bara förnamnet…

Det är aldrig kul att behöva opereras, att lämna över sig i läkarens och kirurgens händer. Att låta sig sövas ned för att sen låta kirurgen gräva i kroppen…
I detta fall är det gallblåsan som ska bort. Förhoppningsvis blir jag av med mina problem som den orsakar, men kramper i gallgångarna kan man tydligen ha även fortsättningsvis. Jag hoppas att jag slipper.

Men jag börjar fundera på om jag är knäpp i huvudet på riktigt.
Sen jag fick kallelsen (för några dagar sedan) så har jag inte haft ett enda gallstensansfall. Varför? Har stenarna liksom gått upp i rök? Eller vad har hänt?
Jag äter lite av ”LCHF-kost” just nu. Väldigt kolhydratsnålt i vilket fall som helst. Enda avbrottet var väl smörgåstårtan då – som jag ändå inte åt särskilt mycket av (så jag tror inte att jag överskred 50 kolhydrater ens under lördagen!). Jag äter mer fett än tidigare och normalt sett skulle mina anfall triggas av detta. Men nej – ingenting.

När jag testade kokosfett för ca ett år sen så ballade gallan ur helt. Jag skrek av smärta, låg i sängen, kallsvettades och skrek rakt ut. Det var fruktansvärt. Jag har inte vågat prova det efter den gången… men nu är jag nästan beredd att testa. Bara för att se… Jag har både papaverin och spasmofen att tillgå om anfallet skulle vara ett faktum.
Men jag får inte ens anfall av varken vindruvor eller nötter… och då känns det som något är knäppt.

Att göra ett extra ultraljud för att kolla stenarna var inte heller aktuellt. ”De brukar inte försvinna, så det är lika bra att ta blåsan direkt” fick jag till svar. Jahopp…

4 reaktioner på ”Operation 26 maj

 1. Uh, för står att det inte känns kul med operation. Men det är kanske lika bra om du haft mycket besvär….
  Hur har det gått med träning i veckan? 😉
  Här har det gått ok, mindre ok med maten. Har börjat slarva ordentligt med kolhydrater igen så jag får väl ta en liten avgiftning :-)
  Kram

 2. Aldrig kul att behöva op. Men försvinner problemen så du slipper ha ont är det ju värt det. Ha tycker dock det är skumt att de inte vill kolla upp ifall de försvunnit nu när dina besvär är mindre? Varför kan de inte kika en extra gång o kanske slippa op? Jaja ibland blir man inte klok på sjukvården. Hoppas allt går bra i vilket fall

 3. OMG men har du opererat dig i gallsten och gallblåsan och ändå har smärta i gångarna eller SKA du operera gallblåsan?

  Jag har opererat bort gallsten OCH gallblåsan för att den var så galet infekterad. Fick såna smärtor att jag spydde av smärtan. Det va galet vidrigt vad ont man kunde ha!! Och efter det har jag inte känt av det mer bara en gång när jag tog hostmedicin Cocillana (stavning) jävlar vad ont jag fick (kramper i gallgångarna). Aldrig mer.

  Lycka till med operationen fina du! Det kommer att gå jättebra!

 4. Jag opererade bort min gallblåsa för snart 4 år sedan (den var tydligen full med stenar) och har inte haft så mycket besvär efter. Citodon och coccillana kan jag dock inte längre äta för då får jag kramp i gallgångarna. Men förutom det så har allt funkat bra. Himla skönt med tanke på att jag knappt kunde dricka vatten utan att få anfall på slutet!

  Lycka till och jag hoppas att allt kommer gå bra för dig med :)

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *