Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

Godisvitaminer – Kids Zoo

kidszoo

I min goodiebag från bloggbrunchen fanns tre burkar med vitaminer från Acrilex. Vi har tidigare testat både björnar och fiskar – och barnen gillar dom. Nu fick vi hem ytterligare björnar, samt kaniner och lejon. Uppskattat hos barnen? Javisst!

Detta är alltså vitamintillskott för barnen, men i en lite roligare tappning (och godare). Dessa vitaminer smakar som vingummin i både smak och konsistens (jag har själv smakat!). Barnen är ju lite extra förtjusta i formen på dessa – för visst är det roligare att äta t.ex. en fisk och en björn, än att få två hyfsat tråkiga och mjöliga piller att tugga eller svälja med lite vatten?

Kids Zoo kan du ge till barn från ett års ålder.  De innehåller naturliga smak och färgämnen från frukt och grönsaker. Du hittar inga konstgjorda sötningsmedel i Kids Zoo, men däremot finns det socker i dessa. Det finns heller inte varken gluten, ägg eller mjölk i dom. Så nog verkar de bra.

Jag tror mig göra ganska näringsriktig mat och tror att barnen får i sig det de behöver via kosten. Därför ger jag heller inte dessa vitaminer dagligen, men jag tror att de är ett bra tillskott de dagar man vet med sig själv att man kanske inte riktigt uppfyllt det man bör. Omega3 till exempel, där ska jag erkänna att jag är kass. Vissa av barnen här hemma gillar inte fisk, inte heller maken. Så även om jag älskar fisk i alla former är det inte ofta jag tillagar det.
Då är det ju fint med ett tillskott som man vet att barnen gladligen äter av.  Att det sen både ser ut som, och smakar som, godis – det är en annan sak. Jag tror på det här med att förklara för barnen. Att man liksom förklarar att det är vitaminer och inte godis – att det är si och så många som gäller (det är olika mängd beroende på vilken vitamin vi pratar om). Våra barn har accepterat detta rakt av – och är glada för de björnar/kaniner/fiskar/lejon de får, medans jag som mamma är glad för att det finns något annat än tabletter att ge barnen 🙂

 

3 reaktioner på ”Godisvitaminer – Kids Zoo

    1. Jo våra barn tar också dessa utan minsta protest. Visst blir det något ”Får jag en till?, snälla??” ibland men hellre det än att de inte vill ta alls. Ibland känner man ju faktiskt att barnen behöver extra vitaminer. Vid/efter sjukdom, om de ätit dåligt osv… och dessa tycker jag faktiskt är goda själv också – för visst har jag tjuvsmakat en och annan figur, haha 🙂

      1. Jag är lite .. nja inte anti men frågvis mot sådant så min fråga till er som har testat vitaminer till barn är.. Funkar dom över huvudtaget eller är de bara ”godis”??

        // Mamma Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *