Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Disney Planes – Wings Around The Globe Rally

t1

Förlag: Kärnan
Antal Spelare: 2-4 personer
Ålder: Från 5 år

Spelets gång: 
Karaktärerna Dusty, Ripslinger, El Chupacabra och Ishani tävlar mot varandra. Spelplanen består av jorden och sju olika flygplatser/länder. Man ska landa på flygplatserna för att få ”prismarker” och på så vis få en full spelbricka innan målgång. Den som når USA (slutmålet) med full spelbricka först, vinner.

Egna reflektioner:
Ett enkelt spel med otroligt lätta spelregler. Inga förkunskaper eller ens läskunnighet krävs, vilket gör att spelet passar även barn under fem år. Jonathan (3år) och Rasmus (4år) lärde sig snabbt reglerna och älskade spelet. Även Linus (10år) tyckte att spelet var roligt, vilket jag tycker intygar att spelet passar alla åldrar. En spelomgång går fort, ca 15 minuter, vilket gör att de yngre barnen inte hinner tröttna.
”Wings around the globe rally”  innehåller både tärningar och en ”vindsnurra” för förflyttning vilket ger lite variation, och man kan få gå både framåt och bakåt – fortfarande dock med enkla och lättförståeliga regler.

Helhetsbetyg:
Helt klart ett av de bättre spelen vi spelat här hemma. Alla kan vara med, alla förstår och alla har roligt. Det går snabbt att ”sätta ihop”, snabbt att spela och minerna hålls uppe. Tummen upp! Ett solklart familjespel!

Desktop73

One thought on “Disney Planes – Wings Around The Globe Rally

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *