Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Pannkaksfrukost

1656114_4021460910225_1203185189_n

Kanske inte det roligaste att göra på morgonen, sömndrucken och allt, men barnen uppskattar det. Så jag gör det i vilket fall som helst. Inte varje dag, men 2-3 gånger i veckan. På helgen är det standard då vi äter ”storfrukost” som barnen kallar det, och någon vardag då och då blir det också; pannkaksfrukost!

Med handen på hjärtat är jag verkligen skitdålig på dagens kanske viktigaste måltid, frukosten. Har alltid varit dålig på att få i mig frukost. I dagsläget försöker jag oftast slänga ihop en omelett i min ”Easy Delight” (man gör omeletten hur enkelt som helst, i mikron, tillsammans med valfritt innehåll). Ungarna brukar ta en smörgås eller liknande. Ibland fil och flingor eller så.
Senaste två veckorna har jag väl vart lite mer seriös då jag stått och kokat gröt på morgonen om Linus velat ha, han gillar havregrynsgröt (till min stora glädje, det är ju faktiskt en bra start på dagen!). Men ja… egentligen borde man kanske vara sån som dukar fram en ordentlig frukost varje dag? Där barnen får välja och vraka vad de önskar; smörgås, fil, yoghurt, gröt, pannkakor, kokt/stekt ägg, flingor, musli osv. Men nä – sån är inte jag. Kommer nog aldrig att vara. Bara på helgerna :)

Idag blev det pannkakor iallafall. Färdigstekta innan de små vaknade. Jag har mina dagar 😉

Har världens enklaste recept jag följer också, räcker till ca två pannkakor vardera – vilket duger fint för våra. Om inte annat så slänger man ju lätt ihop en omgång till;
2,5 dl mjöl vispas ihop med 3 dl mjölk så smeten blir jämn. Tillsätt 0,5 tsk salt och ytterligare 3 dl mjölk – vispa ihop. Tillsätt 3 ägg, vispa lite till. Stek upp till pannkakor,jag använder en liten panna och tar ca 0,5 dl till varje pannkaka. De blir tunna och fina – och är enkla att vända i luften på så vis (vilket barnen tokälskar när jag gör, haha)

One thought on “Pannkaksfrukost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *