Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: familjenpettersson@hotmail.se

Flyttad blogg och tävling

jag tog steget att förflytta bloggen – så alla mina inlägg finns nu i min nta blogg. Jag hoppas att jag ska trivas bättre på det nya stället – vilket jag faktiskt tror då jac redan nu kommit tillrätta med saker som här inne tog ett år utan lösning..

Nåja – i nya bloggen finns faktiskt en tävling just för att uppmärksamma att jag har NY blogg. Samma namn men ny bloggportal!

följ mig gärna där på samma sätt som ni gjort här ❤️

http://nouw.com/drommenom11barn

Direktlänk till nya tävlingen:

http://nouw.com/drommenom11barn/tavling-vinn-smartphone-for-barn-21617840

 

Julbord och julmat..

Boka-julbord.nu-Ballbreaker-bild-965
Bild lånad från ballbreaker.se

Tiden går fort och nu är det snart hög tid för julbord… nåt av det bästa med julen om man frågar mig, finns väl ingen mat som går upp emot ett smarrigt julbord med lite av varje? :)
Vissa kanske tycker att jag är galen, men jag brukar redan i juni/juli börja längta efter julborden! I oktober kan jag knappt vänta med att slänga upp julpynt bara för att få känslan av att julen är på G!

Maten är ju, åtminstone enligt mig, väldigt viktig över julen. God och välsmakande mat. Men viktigt är också sällskapet, den gemenskapen och glädjen som flödar över julhelgen.

Ballbreaker gör något unikt med det hela, något som jag känner att jag saknar här nere i våra trakter. Man serveras kalasfin mat av högklassiga råvaror men man får också chansen att uppleva lite roliga och utmanande aktiviteter i samband med julbordet. I sällskap av vänner, familj (eller varför inte bloggkompisar?), utövar du aktiviteter som bowling, racing eller 5-kamp, en kväll skräddarsydd efter dina/era önskemål!
De bygger upp en helhetslösning för att man ska bli nöjd och belåten med allt, inte bara maten.

På detta vis gör man mer än bara äter tillsammans, man får chansen att umgås och skratta både innan och efter sittningen, och visst förlänger det känslan ytterligare?
Själv skulle jag gärna besöka deras julbord nu när december närmar sig. Vore kul med lite variation, och varför då inte uppleva julbordet på ett nytt sätt?

Lille David och hans utveckling

12107052_10201080891619758_5131907102662068039_n

Trots att David varit krasslig i över två månaders tid nu så växer han och frodas. I shysst takt också. På bilden ovan sällskapar han med mig vid symaskinen – det är poppis kan jag lova! 😉

BVC´s våg visade 8270 gram och måttstocken 68,9 cm.
Han ligger bra till i utvecklingsfaserna kan man säga. Det där med att greppa saker är ingen svår nöt för honom, att rulla från rygg till mage eller från mage till rygg – det är inte heller någon gåta hur man gör. Tjoff så har han snurrat några varv.  Han visar tendenser till att försöka ta sig framåt, men ja – just den biten funkar inte riktigt än.
Han ”tjötar” på bra (jollrar och ”snackar”). Skrattar och ler åt allt och alla.

Han sitter i gåstol och matstol – men inte riktigt själv på golvet än. Eller så är det jag som är lite mesig. Har alltid vart rädd för att ungarna ska tippa bakåt 😉
Han ”leker” med saker, slänger dom på golvet, skrattar och ja – man ser verkligen att han är med. Lille David utvecklas mer och mer för varje dag som går!

Men tänderna då – de lyser med sin frånvaro än…. fast det gör mig inget. Då kan han inte bita oss än 😉

En förklaring finns… till allt.

12141496_10201087858193918_8370304311011449220_n

Oj, inläggen lyser med sin frånvaro ser jag. Har nästan haft lite panik över det hela. Men allt har sin förklaring. Dock är allt inte lämpligt att dela med sig av.
Senaste tiden har det hänt otroligt mycket här runt omkring. Positivt, javisst en del. Negativt, javisst även det. Jobbigt, till viss del otroligt energikrävande. Vi pratar inte bara om en sak, inte två saker. Vi pratar om en hel drös incidenter som liksom avlöst varandra.

Förra veckan innebar flera dagar av totalt ”off-topic” så att säga. Personligen befann jag mig i en annan av världar. Idag är jag back-on-track. Dagens besök på vårdcentralen gav mig mer kött på benen och härifrån jobbar vi nu.

Allt har sin förklaring, allt. Tids nog kan jag nog dela med mig. Inte nu. Inte här. Men ni ska få veta. På ett eller annat vis.