Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Epilepsi eller utmattning?

Idag var jag hos läkaren.
Mina svimningar har inte blivit bättre utan snarare sämre och igår svimmade jag två ggr.

I mitt huvud trodde jag att jag skulle få frågor om mat, sömn och arbetstempo och att det hela skulle mynna ut i någon sorts utmattnings-varning.
Jag uppfyller alla kriterier enligt kunniga människor i min omgivning. Det enda jag inte uppfyller är depression, men tydligen kan man ha utmattningssyndrom utan att vara deprimerad.

Iallafall, jag går därifrån med körförbud(!) och remiss till en neurolog.
Läkaren vill utesluta epilepsi och tills dess får jag inte köra bil.
Vilket hade varit helt okej (jag var på väg mot ett bilfritt liv i våras) om jag inte var mitt uppe i en flytt och dessutom har långt till barnens förskola och skola.

Nu vill jag mest gråta av självömkan och irritation. Varför NU liksom!!?? (Å andra sidan – när passar sånt här?)
Jaja, jag ska snart snyta mig!

3 reaktioner på ”Epilepsi eller utmattning?

 1. Men visst har du haft depression tidigare?

  I mitt jobb har jag varit med patienter på ECT-behandling , och personalen som utför det berättade att personer med epilepsi inte blir deprimerade. Det man gör vid ECT är ju att ”framkalla en kramp” och det motverkar depression .

  1. Jag har varit deprimerad för många år sedan, det stämmer.
   Nu vet jag sannerligen inte mycket om epilepsi och vågar inte googla så mycket i nuläget, men jag fick berättat att det finns olika typer av epilepsi och att alla inte innebär kramper (jag får inga kramper när jag svimmat och är ”borta).
   Men spännande om det stämmer att människor med epilepsi inte får depressioner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *