Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Jag är ingen härlig mom-trepreneur

Ibland möts jag av bilden av mig själv som en härlig lyckad entreprenör.
Någon som lyckats skapa en rätt stor podd med ena handen och som enkelt ror i hamn vardagen med möten, poddavsnitt, företagsägande och vabbande.
Människor i min närhet tycker det är coolt att lyssnare kommer fram och pratar med mig och när jag skriver det såhär så låter det så härligt och avslappnat.

Men anledningen till att jag värjer mig från beskrivningen av mig själv som någon sorts härlig entreprenör är för att det verkligen inte är jag.
Entreprenör? Ja, kanske (borde kanske googla definitionen först!?)
Härlig? Inte på något sätt.

Och trogna poddlyssnare vet redan detta eftersom att jag gärna nämner det och önskar att klagande och gnällande fick liiiite högre status.
Jag minns också att när jag började podda när mitt yngsta barn var sex veckor var jag jättenoga med att berätta att jag kunde göra det för att han var en enkel onge att leva med.
Med mitt första barn dammsög jag bara för att han skulle somna och hade ångest av trötthet. Men med andra barnet var det annorlunda dvs skillnaden låg utanför mig.

Men jag är en rörig slarver som älskar det jag gör.

Och jag får saker att funka dels för att jag älskar mitt jobb och därför kan jobba hårt. (Jag har svårt att göra tråkiga saker vilket skiljer mig från de vuxna som lärt sig göra tråkiga saker).
Men det rullar också för att jag har människor omkring mig som hjälper och stöttar mig. Praktiskt och känslomässigt.
(Här vill jag passa på att rikta extra tack till min flickvän som skjutsade mig och mina barn till skolor och jobb imorse för att jag glömt ladda bilbatteriet i min gamla bil. Och till mitt ex som lagt fram laddgrejerna så att jag kan ladda batteriet som avtalat fast ett dygn senare…)

Jag är dessutom USEL på ekonomi, kontrakt och förhandlingar. (Det enda jag är bra på är att spendera väldigt lite pengar!!)
Jag kan inte skriva en faktura om mitt liv hängde på det men har inte haft råd att anlita firma. Jag glömmer viktiga namn och personer samt att fakturera.
Och, min enda egentliga talang är samtal med människor i och utanför inspelningar och ljudredigering.
Dvs inte så entreprenörigt eller härligt.

Detta skriver jag alltså för att ingen ska gå på en eventuell myt om eget företagande under småbarnsår eller om sk mom-trepreneurs.
Att det skulle vara enkelt och okomplicerat. För somliga är det säkert det men INTE för mig.

Så. Nu ska jag fortsätta arbetsdagen med en av de saker jag gillar mest – redigera avsnitt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *