Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Höstlöften

Sommaren ÄR officiellt över nu.
Jag nattbadade i helgen. Sånt man bara får för sig i slutet av augusti när man tänker att det blir ett sista dopp innan hösten.
Nu är det dags att äntligen ropa på hösten.
Och jag har aldrig längtat så mycket efter hösten.
Jag längtar efter en uppstyrd höst utan barn hemma på dagtid, med vanliga kontorsarbetstimmar och inget kvälls/nattjobb.

Samtidigt kommer jag sakna föräldraledigheten (eller vad man nu ska kalla det? Jag har ju jobbat hela tiden, men haft min yngsta hemma på dagarna).
Dessutom längtar jag intensivt efter att valet ska vara överstökat. Jag har aldrig påverkats så mycket av en valrörelse som den här gången och bara på ett negativt ångestfyllt sätt.

Men, jag har lovat mig själv att prioritera tre saker i höst. Sånt här ligger egentligen inte för mig så jag tänker att det ligger extra tyngd i min lista;

  1. Jag ska börja träna (jag älskar att träna så det är ingen uppoffring i sig, men det kostar pengar och tid)
  2. Jag ska skärpa mig med matlagning och planera bättre (jag hatar att laga mat)
  3. Jag ska försöka avsätta mer tid för sömn. Just nu snittar jag på 4-5 timmar och det är inte hållbart längre.

 

Dessutom ska jag köpa snygga höstkängor och gå all in på alla höstmarknader! 🍂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *