Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Separationen & BB-ockupation

Mitt privatliv är rätt fint just nu.
Till följd av det är mitt yrkesliv rörigare än vanligt. Jag njuter av livet istället för att jaga livet ur mig för det där som kräver så extremt mycket av mig.
Ingen får några fakturor, mail glöms och redigeringen tar nästan dubbelt så lång tid.
Det chockar få som jobbar med mig eftersom att jag är en känd fuck-up. Men nu tycker tom jag att det är lite rörigt.
Men paradoxalt tänker jag att det är ett sundhetstecken.
Det finns ingen överväxel längre (även om den jag försökte köra med i höst inte var vansinnigt kraftfull den heller).
9C0EDDBD-C0AB-410C-B977-E3AC968020A0

Men jag gör så gott jag kan i mitt nya liv och försöker hitta rutiner och lösningar.
Hösten och vintern var väldigt tuffa och jag och mitt ex fick rannsaka oss själva vad som var rädsla för egen del, för barnens del, vad vi ville ha för familj egentligen och vad som var ngn sorts skam. Skulle vi bli såna som separerade med ett så litet barn? Hur skulle det gå? Skulle vi förstöra våra barn för resten av deras liv? Osv.
Ändå kände vi båda så tydligt att det var en bra sak att göra om vi bara vågade och lyckades lösa det praktiskt. (Lån, nytt boende, behålla/sälja hus osv).

Och nu när vi på något sätt kommit ut på andra sidan så är det så skönt.
Fortfarande massor av utmaningar. Fortfarande svinjobbigt för båda två att en av oss tar barnen mer av olika anledningar bla förskolan som startar i september. Men för varje månad kommer vi så mycket längre.

I efterhand hade jag bara önskat att någon enda en hade kunnat peppa oss lite mer när det begav sig. Eller trott på vår vision om en familj på vårt sätt istället för att avfärda den. (Nu kom jag på att det var två pers som verkligen peppade och stöttade!!)
För att inte tala om de härliga ”vänta bara tills någon hittar en ny, då kommer det inte funka!” Som att det var fult att ens försöka hitta ett annat sätt på en separation.

Hur som, i helgen har jag flera intervjuer och middag med kompisar. Och jag har just planerat in dagar som jag ska till Sollefteå och ta ett nattpass på BB-ockupationen igen. Ååååh vad jag längtar!

52324C76-A0F7-4712-980A-84AEF20BE591
Den här sommaren kommer att bli fin den också 💛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons