Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Avsnittet med barnmorskan Jane

Som fd förlossningsrädd vurmar jag extra för allt prat om förlossningsrädsla.
Min lösning var att föda med doula (efter att jag erbjudits planerad kejsarfödsel men snabbt känt att det inte var lösningen för mig.

Och tursamt för mig träffade jag en doula som inte alls tog över ansvar och okomplicerat lyfte bort oro som jag hade utan långsamt lät mig ta eget ansvar.

När folk utgår från att jag som doula föredrar vaginala födslar eller ”naturliga” födslar blir jag galen. Nyligen hade jag en intervju med någon som på inga villkor hade kunnat föda vaginalt.
Jag förespråkar födslar där den som föder är trygg och det sker på den födandes villkor.
Men hur vet man vilken rädsla man kan möta och bearbeta. Och hur gör man det?

Lyssna på dagens avsnitt!

2 reaktioner på ”Avsnittet med barnmorskan Jane

  1. Jane! För 12 år sedan, när jag väntade mitt första barn, klev jag in på en profylaxkurs på Södermalm och mötte dig. Efter den kursen kände jag mig svinpepp på att föda. Och några månader senare var det du, som av en slump, som tog emot mig på BB Stockholm och förlöste min son. Din närvaro och hjälp i förlossningsrummet har jag ältat med mina vänner de senaste åren – magiskt var det!

    Nu väntar jag mitt tredje barn och har hittat dig i Förlossningspodden och jag blir så rörd av att höra dig prata. Och jag vill säga tack! Tusen himla tack!

    1. Men vad härligt att höra! Då får jag vara en del av den här graviditeten & födseln ändå💞💞💞💞 kramar Jane

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons