Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk poddare och doula med två barn och en ex-fru som jag älskar. Just nu bloggar jag en del om hur vi försöker få till en familj på vårt sätt. Finns det inga alternativ till tvåsamhet ihop eller att avsky varandra? Och så massor om förlossningsvården och andra feministiska hjärtefrågor. Välkommen!

Annons

Ska barnen betala priset för jämställdhet?

B1CB4992-D21A-4E8E-8FD3-44D27F2E503C

Nu ligger veckan avsnitt äntligen ute. Jag och författaren Marie Björk pratar om hennes nya bok ”Vi ska ha barn:  Handbok i jämställt föräldraskap”.
Och ämnet tror jag är betydligt mer ömtåligt än folk vill erkänna för sällan har folk så svårt att lämna sina egna berättelser om div intressen (kläder, vara hemma med barnen, matlagning , och andra personliga val, ekonomiska förutsättningar osv som när man pratar jämställt föräldraskap.

Ibland hör man den gamla klassikern att barnen offras för att kvinnor nuförtiden har ett så stort behooooov av ”egentid” och vill vara precis som männen.
Ligger det något i det? (LYSSNA på veckans avsnitt!!)

Jag ler ibland när svenskar är oförstående inför somliga traditioner i andra länder men inte ser hur vi har våra rätt djupt rotade traditioner vi med. Men här ses det som resultatet av en rad personliga val snarare än ojämställda traditioner.

Men det kan både vara spännande men också rätt jobbigt att lyssna på samtal kring det här.
Det som skakade om mig mest var när vi pratade anknytning och primär anknytningsperson. Inte kanske så mycket på ett privat plan, eller kanske det också. Men hela min personliga och yrkesmässiga uppfattning hickade till och jag går fortfarande och grubblar.

Jag hoppas att ni vågar fundera och tänka efter och inte direkt avfärda om ni stöter
på tankegångar som är nya eller obekväma.

Jaja, jag är skittrött efter marathonjobb iom att jag sabbade avsnittet och fick göra om allt.

God natt! Hoppas ni gillar avsnitten.
Och glöm inte att sprida ordet om podden (och bloggen).
Maries bok finns att köpa tex här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons